Derfor bør du unngå å bruke sokker når du sover

13/06/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brukte sokker hører ikke hjemme i sengen.

Tenk deg at den koselige sengen din også er et paradis for bakterier. En tilsynelatende uskyldig vane kan gjøre sengen din om til en bakteriebombe. Dette skriver det tyske mediet FOCUS

La oss avdekke den overraskende synderen og hvorfor du bør tenke deg om to ganger før du går i seng med sokkene på.

Vi vet alle at en god natts søvn er avgjørende for helsen vår. Det er under søvnen at kroppen restituerer seg, styrker immunforsvaret og fjerner metabolske avfallsstoffer.

En studie fra den britiske madrassforhandleren «Mattressnextday» har avslørt at det å bruke sokker til sengs er alt annet enn hygienisk. 

Forskerne tok prøver fra sokker som deltakerne hadde brukt fra 07.00 til 23.00 samme dag. Resultatene var sjokkerende: Halvparten av sokkene inneholdt bakterien «Pseudomonas aeruginosa», som vanligvis finnes på gulvet, gulvmatter eller i kakerlakkavføring.

Denne bakterien kan forårsake alt fra utslett og urinveisinfeksjoner til alvorlige luftveissykdommer og lungebetennelse, spesielt hos personer med svekket immunforsvar. 

For å sette det i perspektiv: sokkene til testpersonene var faktisk skitnere enn en fjernkontroll, som ifølge mange studier ofte inneholder flere bakterier enn et toalett.

Men før du kaster alle sokkene dine, er det også noen positive aspekter ved å ha dem på til sengs. Å bruke sokker kan bidra til å redusere hetetokter og nattesvette, få deg til å sovne raskere og øke søvnvarigheten.

Hemmeligheten ligger i å velge de riktige sokkene. Hvis du insisterer på å bruke sokker til sengs, sørg for at de er rene og laget av naturlige fibre som bomull. 

Disse materialene er pustende og leder overflødig varme bort uten å ha en isolerende effekt.

Så neste gang du tenker på å bruke sokker til sengs, husk at de sannsynligvis har mange bakterier på seg. Hold sengen din ren og hygienisk, og vær klar til å sove trygt og trygt – uten uønskede bakterier som sengekamerater.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.