Derfor lager du ekstra mange pølser når du mensen

Har du lagt merke til at et ekstra antall pølser produseres under menstruasjon?

Kanskje du ikke var klar over at det er ganske vanlig at pølseproduksjonen intensiveres når det er den tiden av måneden. Men spør vennen din neste gang du ser henne- fordi det faktisk skjer med henne også.

Det er mediene Raffineri29som har etterforsket saken og nå forklarer at det er helt normalt at man skal sk*** mer enn vanlig i menstruasjonsperioden. Og forklaring på den nysgjerrige trenden gir perfekt mening:

De kjemiske signalstoffene som får livmoren din til å trekke seg sammen og gjøre jobben sin fire til syv dager hver måned, får magen til å gjøre de samme rullende bevegelsene. Og det er det som utløser toalettbesøkene dine.

Det er signalagentens prostaglandiner som forårsaker sammentrekningene.

I tillegg reduseres nivåene av hormonet progesteron i kroppen under menstruasjon, noe som også øker trangen til å gjøre nummer to. Progesteron er obsessiv, så med mindre det er i kroppen, er det klart gjennom tarmene. Samtidig kan det bety at avføringen din er mer vannet enn vanlig.

Hvis du ofte føler deg oppblåst når du har menstruasjon, er årsaken den samme. Livmoren er på jobb, du har onde kramper, og samtidig beveger tarmene seg. Det betyr at du får gass og promper ekstra - så ja, du har en god unnskyldning.

Litt ekstra morsomt faktum om menstruasjon, mens vi fortsatt snakker om det: menstruasjon består ikke bare av blod. Det er også fylt med immunceller, vaginale sekreter og celler fra livmorens foring.