Derfor må du la hunden sove i sengen

08/04/2024 23:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvem kan ikke forestille seg en natt uten varmen fra kjæledyret sitt ved sin side, eller er du fast på at kjæledyr absolutt ikke hører hjemme i menneskesengen?

Det er de som ikke kan forestille seg en natt uten varmen fra kjæledyret sitt ved sin side, og så er det de som er fast på at kjæledyr absolutt ikke hører hjemme i menneskesengen.

Men hva sier vitenskapen?

En ny studie, utført av Center for Sleep Medicine ved Mayo Clinic i Scottsdale, undersøkte 150 deltakere.

Forskerne bemerker også en økning i rapporterte søvnforstyrrelser fra kjæledyr, fra 1 % i 2002 til bemerkelsesverdige 10 % i 2013, noe som kanskje gjenspeiler den økende trenden med å holde flere kjæledyr i hjemmet.

Dette understreker viktigheten av å vurdere den potensielle innvirkningen kjæledyrenes tilstedeværelse kan ha på søvnen vår.

Studien viste også at over halvparten (56 %) sov med en hund eller katt.

Av denne gruppen opplevde 41 % en forbedring i søvnkvaliteten, takket være den nære kontakten med kjæledyret gjennom natten.

Det er en generell oppfatning at kjæledyr i sengen forstyrrer søvnen, men faktisk rapporterte bare en femtedel at de ble vekket av kjæledyret sitt.

Spesielt for de som sover alene, ser en hund eller katt ut til å være den perfekte sovende følgesvenn. Men ikke alle nyter disse nettene med nebbet tett sammen. Mange deltakere indikerte at det å være nær kjæledyret hadde en beroligende effekt og skapte en trygghet som gjorde det lettere å sovne.

En mindre gruppe rapporterte om søvnforstyrrelser forårsaket av deres firbeinte venner, noe som indikerer at selv om mange liker en lodden sengekamerat, er det ikke en løsning for alle, og det er bra at hundekurven enkelt kan kjøpes. 

Så neste gang hunden din ser lengselsfullt opp på deg fra gulvet ved leggetid, kan det være verdt å vurdere om en invitasjon i seng kan være det dere begge trenger for en god natts søvn.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.