Det beste myggmiddelet: Naturlig olje overgår kjemiske midler

13/06/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En naturlig olje er vitenskapelig bevist å gi bedre beskyttelse enn kjemiske midler.

I Norden kan mygg ødelegge mange deilige sommerkvelder i hagen eller dager ved sjøen med sine irriterende, kløende bitt.

Men plagene de forårsaker her blekner i forhold til trusselen de utgjør i malaria-utsatte regioner. Malaria er fortsatt en av de ledende globale morderne, og driver omfattende forskning på effektive myggmidler.

Forskning fra London School of Hygiene and Tropical Medicine indikerer at sitroneukalyptusolje gir overlegen beskyttelse mot mygg sammenlignet med kjemiske midler som DEET (dietyltoluamid).

Mens DEET har vært en global standard for malariaforebygging, har den potensielle ulemper, inkludert allergier og mistenkte kreftfremkallende egenskaper.

Studien viste at sitroneukalyptusolje gir nesten 97 prosent beskyttelse mot mygg, og gir betydelig bedre resultater enn DEET-baserte frastøtende midler, som gir omtrent 85 prosent beskyttelse.

Sitroneukalyptusolje, avledet fra sitroneukalyptusplanten, er et naturlig og svært effektivt alternativ til kjemiske frastøtende midler.

Dens overlegne beskyttelses egenskaper gjør den til en lovende løsning for de som søker tryggere og mer pålitelige myggforebyggende metoder.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.