Det er den skjulte funksjonen til potetskrellere: Du gjetter aldri hva den kan brukes til

06/03/2024 23:00

Emma

Livsstil
Foto: Youtube
Potetskrelleren kan brukes til mer enn hva navnet indikerer.

Kjøkkenredskaper er ofte designet med mer enn ett formål i tankene, selv om dette ikke alltid er åpenbart ved første øyekast. Ta for eksempel den ydmyke potetskrelleren, et uunnværlig verktøy i mange hjem som primært brukes til å fjerne skallet fra poteter og andre grønnsaker med letthet.

Men visste du at denne vanlige kjøkkenhjelperen skjuler en hemmelig funksjon som kan gjøre det enda enklere å forberede måltider og snacks?

I tillegg til sin primære bruk, har potetskrelleren også muligheten til å skrelle appelsiner.

Ja, du leste riktig. Den skarpe kanten av en potetskreller, som så effektivt fjerner de ytre lagene av grønnsaker, kan også brukes til å takle den ofte vanskelige oppgaven med å skrelle en appelsin. Hemmeligheten ligger i siden av skrelleren, som med sin skarpe, men sikre kant kan skjære gjennom skallet på appelsinen uten å skade det saftige kjøttet inni.

På siden av mange potetskreller sitter den lille skarpe "kranen", som kan føres gjennom appelsinskallet, som deretter lett kan skrelles av i store biter.

Å bruke en potetskreller til å skrelle appelsiner kan virke som en overraskelse for mange, men denne metoden gir en rekke fordeler. Det er en mer kontrollert prosess som reduserer risikoen for å kutte for dypt inn i frukten og dermed miste verdifull juice og masse.

Til slutt er det en tidsbesparende løsning for de som sliter med den klissete og noen ganger frustrerende oppgaven med å manuelt fjerne skallet fra fruktene.

Denne alternative bruken av potetskreller er et utmerket eksempel på hvordan vanlige kjøkkenredskaper kan ha skjulte talenter som venter på å bli oppdaget. Så neste gang du står overfor en appelsin- og potetskreller, hvorfor ikke prøve denne metoden og se hvor lett det kan være å få tilgang til den friske, saftige sitrus uten problemer? Det er små kjøkkenhacks som dette som kan gjøre matlaging og matlaging både morsommere og mer effektiv.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.