Det er en av de beste og mest undervurderte mageøvelsene

18/05/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For å styrke hele kjernen og oppnå synlige magemuskler, er tradisjonelle øvelser ikke nok. Det er en som regnes som både en av de beste og mest undervurderte.

Magemuskler kan styrkes og tones på en rekke måter. Det er mange øvelser som de fleste kjenner og derfor gjentar om og om igjen for å styrke magemusklene

Men akkurat som cardio ikke bare er løping, kan ikke mage-trening begrenses til disse eksemplene. Det er derfor viktig at du sørger for å variere treningen. Hvis du ikke husker å gjøre dette, kan du ikke forvente å få de resultatene du ønsker.

En av de beste øvelsene for å styrke magemusklene er såkalt front squat med vektstang. Dette er en veldig undervurdert øvelse med mange fordeler som langt fra alle vet om.

Ifølge personlig trener Mike Hamlin, som snakket om denne øvelsen i et intervju med Women's Health, er denne øvelsen bedre for kjernemuskulaturen enn den klassiske knebøyen med stangen på ryggen.

I denne forbindelse forklarte han at denne øvelsen gir "mer styrke til andre øvelser, en sunnere og mer stabil korsrygg og mageregion, samt en sterkere sixpack."

Slik utfører du denne sekspakningsvennlige knebøyen hvis du har som mål å få en:

Først og fremst bør føttene være i skulderbreddes lengde. For det andre må stangen støttes foran skuldrene og nær halsen, hvor du holder albuene fremover og armene parallelt med gulvet.

Etter det handler det om å sitte på huk slik man kjenner det fra en vanlig knebøy. Denne øvelsen skiller seg ut ved at du gjør den mens du holder brystet løftet, ryggen rett og magen trukket inn.

Videoen over viser i detalj hvordan du får mest mulig ut av frontknebøyen din, slik at du kan få sterkere magemuskler på den måten.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.