Mange nordmenn stapper brød i fryseren med jevne mellomrom.
Selv om en tur til fryseren forlenger holdbarheten til brød, er det flere ulemper med å spise tint brød.
Først og fremst skriver mediehuset Danseur at frysing av brød kan føre til en betydelig kvalitetsforringelse. Når brød kommer ut av fryseren, blir det fort tørt eller seigt – og det liker ingen.
I tillegg kan brød som tiner ved romtemperatur lett bli et fristed for bakterier og mugg.
Med andre ord kan tint brød utgjøre en helserisiko hvis brødet ikke spises umiddelbart.
Slik oppbevarer du brød best
Det er imidlertid vanskelig å helt avstå fra å fryse brød, og derfor kommer media med en veiledning om hvordan man fryser brød på «beste måte»:
Skjær brødet i skiver, slik at du bare tiner det du trenger.
Bruk lufttette poser eller plastfolie for å beskytte brødet mot frost.
Tin brød i kjøleskapet eller varm det i ovnen for å unngå bakterievekst.
Selv om det kan være praktisk å fryse brød, er det verdt å vurdere andre løsninger, inkludert å kjøpe mindre mengder brød eller oppbevare det i en brødboks, for å bevare den beste smaken og kvaliteten.
Helse og nytelse går ofte hånd i hånd – og det gjelder absolutt når det gjelder brød.