Det mister ikke smak eller tekstur: Et idiotsikkert triks for å fryse brød

20/05/2025 08:00

Sofie

LIVSSTIL
Sjangerfoto: Shutterstock
Du må være forsiktig når du fryser brød.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Mange nordmenn stapper brød i fryseren med jevne mellomrom.

Selv om en tur til fryseren forlenger holdbarheten til brød, er det flere ulemper med å spise tint brød.

Først og fremst skriver mediehuset Danseur at frysing av brød kan føre til en betydelig kvalitetsforringelse. Når brød kommer ut av fryseren, blir det fort tørt eller seigt – og det liker ingen.

I tillegg kan brød som tiner ved romtemperatur lett bli et fristed for bakterier og mugg.

Med andre ord kan tint brød utgjøre en helserisiko hvis brødet ikke spises umiddelbart.

Slik oppbevarer du brød best

Det er imidlertid vanskelig å helt avstå fra å fryse brød, og derfor kommer media med en veiledning om hvordan man fryser brød på «beste måte»:

  1. Skjær brødet i skiver, slik at du bare tiner det du trenger.

  2. Bruk lufttette poser eller plastfolie for å beskytte brødet mot frost.

  3. Tin brød i kjøleskapet eller varm det i ovnen for å unngå bakterievekst.

Selv om det kan være praktisk å fryse brød, er det verdt å vurdere andre løsninger, inkludert å kjøpe mindre mengder brød eller oppbevare det i en brødboks, for å bevare den beste smaken og kvaliteten.

Helse og nytelse går ofte hånd i hånd – og det gjelder absolutt når det gjelder brød.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Krever bare en ingrediens Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Den siste nye hårtrenden er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må tenke deg nøye om før du følger den, advarer en hudlege.