Det moderne badet

Husets viktigste rom sier noen, Ser du etter ny bolig, er det alltid dette du studerer grundigst før du tar valget.

I vårt privilegerte samfunn har nesten alle nesten alt. Men hvis det mangler noe, er det kanskje på badet. Hva kan vi få ut av baderommet med tanke på funksjon, kvalitet og utseende? Vi tenkte å ta en aldri så liten hjernestorm på det siste.

Legg en plan

Men før vi tenker utseende, må vi ha funksjonalitet. Still deg spørsmålet: Hva er baderommets misjon? Baderommet har gjort en god jobb idet du forlater det glad, fornøyd, presentabel og klar til å ta fatt på dagens oppgaver. Det må også stå rede til å ta deg imot svettende etter en løpetur eller være klar med varme og velvære etter en tur ut i det vinterkalde Norge.

Grunnutrustningen for et bad har ikke forandret seg mye. Det er fortsatt klosettet, dusjen og servanten som danner stammen. Vi kan legge på et speil og noen skap. Men fra dette beskjedne utgangspunktet åpner det seg et vell av muligheter. Det er et vidt sprik i design av disse elementene som gjør deg i stand til å sette ditt personlige preg på husets bad.

Dusjen

Dusjens plassering er ofte gitt i et baderom. Den må stå i et hjørne, i sin forutbestemte nisje eller oppå badekaret. Det er din oppgave å sirkle den inn med ditt personlige valg av dusjkabinett. Det skal være et sted du vil ha lyst til å tre inn, til og med om det ikke hadde kunnet friste med varmt vann.  Et kabinett hvor det ikke er plass til å snu seg, er heller inne innbydende.

Når det gjelder dusjhode og blandebatteri har du mye å velge mellom. Rett og kantede for den effektive praktikeren og flere buer og snirkler for den kreative og visjonære.

Speilet

Tenk over hvem du ønsker å si ha det til i speilet før du går om morgenen. Speilet er ikke bare en passiv speilvendt gjengivelse av ansiktet ditt. Baderomspeilet skal umiddelbart angi forbedringspunktene. Ideelt burde det være utstyrt med en blinkende varsellampe for ustelt hår eller ubarberte nesebor. Når det da ikke er slik, bør det ha en belysning som hjelper deg å finne disse punktene og fikse dem.

Tenk derfor over lyssettingen. Speil med innebygde sidelys er til god hjelp under sminkeprosessen eller barberingen. Det skal kunne gi et bilde av deg som stemmer med det andre ser når kommer på jobben. Altså ikke for mye sminke eller for mye brylkrem i håret. (Det siste er vel mest aktuelt hvis du jobber som Elvis-imitator).

Kan jeg ha mørke farger på badet?

Svaret er ja. I dag kan du ha det. Til og med svarte skap. Det er kun snakk om belysning. I tillegg til overbelysning fra tak, kan det suppleres med lys fra speilet eller underbelysning.

Men vi snakker om ditt personlige bad. Vi kan gi ikke konkrete anbefalinger om det, bare nevne ting du bør tenke over. Det er bedre om du ser bilder av det rikholdige utvalget innen design og detaljerte funksjonaliteter som det er mulig å få i dag. Ta en titt på denne siden og få gode idéer.