Dette er den beste metoden for å forlenge bananens holdbarhet

06/04/2025 15:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
En metode er visstnok bedre enn alle de andre.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Bananer.

Vi elsker dem, vi spiser dem, og vi kjøper dem i store mengder.

Det er bare én ting som ikke er så morsomt med dem. Før du kan si «smoothie», har de endret farge fra solgul til trist brun, og det er ikke akkurat appetittvekkende.

Heldigvis er det håp for deg og fruktfatet ditt.

Bananer er blant verdens mest populære frukter, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

De smaker godt, er enkle å ha med seg i vesken, og de er spekket med næring. Dessverre modnes de i raskt tempo fordi etylenet som bananen selv avgir fungerer som en intern akselerator for modningsprosessen.

Men hva gjør du hvis du ikke vil spise alle de nyinnkjøpte bananene dine på noen dager? Det svarer mediet Next Level Padel.

En klar vinnermetode

Matekspert og innholdsskaper, Montserrat Meléndez, bestemte seg forleden dag for å ta på seg bananmodningsprosessen.

Hun gjorde et lite eksperiment der hun testet tre lagringsmetoder over seks dager.

En banan hadde stilken pakket inn i folie, en kom i en plastpose, og en ble kastet direkte i kjøleskapet.

Resultatet? Kjøleskapet vant.

Kulden bremset produksjonen av etylen, og bananen holdt seg best. Plastposen fungerte også greit, mens folien hadde minimal effekt.

Skille dem

Hvis du ønsker å optimere levetiden til bananene dine, bør du også skille dem.

Når de ikke ligger og klemmer hverandre, synker etylennivået og de modnes derfor saktere.

Neste gang du står med en haug med bananer og drømmer om å få dem til å vare hele uken, vet du hva du skal gjøre.