Forside LIVSSTIL Dette er grunnen til at du aldri bør kaste risvann

Dette er grunnen til at du aldri bør kaste risvann

Mange kaster det – men risvann er faktisk gull verdt.

Akkurat nå leser andre

For mange går restene av vannet fra kokt ris rett i vasken. Men det er en feil.

Risvann er en ekte allrounder som kan brukes til alt fra fordøyelsesproblemer til hudpleie – og til og med mot bakrus. Det skriver CHIP.

Fullpakket med næringsstoffer

Når ris kokes frigjøres en rekke næringsstoffer i vannet, inkludert folsyre, jern, magnesium og B-vitaminer.

Tradisjonell kinesisk medisin og ayurvedisk praksis har verdsatt risvann i århundrer for dets anti-inflammatoriske og beroligende egenskaper.

Det er imidlertid viktig å huske at ris kan inneholde arsen, som først og fremst finnes i de ytre lagene av kornet.

Derfor anbefales det alltid å skylle risen grundig før tilberedning.

Gunstig for mage og tarm

Risvann er spesielt effektivt for fordøyelsesproblemer som diaré, da det kan berolige magen og bidra til å gjenopprette væskebalansen.

Hvis du har vært syk med oppkast, kan risvann også bidra til å fylle opp kroppens minerallagre.

Overraskende bakrusmiddel

Hvis du har drukket litt for mye, kan risvann faktisk hjelpe.

Den saltrike væsken hjelper til med å gjenopprette væskebalansen, som ofte er årsaken til hodepine og svimmelhet neste dag.

Et glass risvann med litt ekstra salt kan derfor være en overraskende, men effektiv kur mot bakrus.

Les også

Ads by MGDK