Dette er grunnen til at du ikke bør drikke øl av iskalde glass

29/06/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det blir sikkert mye kaldere, men mister mange kvaliteter, noe som svekker smaken på ølet.

Har du noen gang vært på en bar hvor de serverte øl i glass som nettopp ble tatt ut av fryseren?

Selv om det virker forfriskende, er det faktisk ikke en god praksis. Her er fire grunner til hvorfor du ikke bør, ifølge Men's Health:

1) Skummet forsvinner

Fernando Iglesias, ansvarlig for ølkulturen ved Hijos de Rivera, har tidligere forklart hvordan man serverer det perfekte ølet og advart mot å fryse glass.

Hovedproblemet er at isen gjør at skummet forsvinner raskere, noe som ikke er bra. Et godt øl bør alltid ha et godt lag med skum på toppen, da det forbedrer smaken og hindrer at karbondioksid forsvinner for raskt.

2) Ølet blir vannet ut

Når islaget på glasset kommer i kontakt med ølet, smelter det raskt og blir til vann. Å fortynne ølet er det siste du vil ha. Du har garantert smakt et øl som har blitt for vassen, noe som gjør at det virker alt for flatt på smak.

3) Det påvirker smaken

Det er mange ting i fryseren din foruten glass. Det kan være kjøtt, fisk, reker osv., og selv om det ikke ser slik ut, avgir frossenmat også lukt som påvirker glasset på en eller annen måte.

Hvis du uansett vil fryse glasset ditt, må du dedikere en skuff i fryseren kun for det. Bare på denne måten kan du sikre at glasset ditt ikke ender opp med å smake og lukte av noen av de andre tingene i fryseren din.

4) Nyansene til ølet går tapt

Som Julio Cerezo, Beer Sommelier ved Cervezas Alhambra, forklarte, skjer dette først og fremst med øl med høyere alkoholinnhold. Jo høyere alkoholinnhold, jo mindre kaldt må ølet drikkes, da kulden hindrer deg i å kunne nyte visse aromaer og smaker.

"Vil du fryse et glass for å drikke rødvin? Du kan drikke iskaldt vann alt du vil, men hvis du betaler for å drikke noe kvalitet, må du drikke det ved riktig temperatur," sa han.

Julio foreslo at man som hovedregel burde drikke øl på samme antall grader som alkoholprosenten. Det betyr at et øl med 7 % alkohol bør drikkes ved 7 grader.

Som en positiv avslutning vil vi ikke bare snakke om ulempene, men også hvordan du kan løse dem. Det beste du kan gjøre når du serverer et godt øl er å skylle glasset med kaldt vann før servering.

Dette vil holde glasset kjølig og fritt for uønskede aromaer, i tillegg til å etterlate en veldig tynn vannfilm som hjelper ølet til å gli ned langs sidene uten å miste kullsyren.

Vipp glasset i 45 graders vinkel og la ølet renne ned på innsiden av en av glassveggene. Når glasset er trekvart fullt, sett det oppreist og fyll opp resten for å lage skum.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.