Hvis du noen gang har prøvd å være den som har i oppgave å skrelle egg til en stor familiemiddag, vet du sikkert at det kan være vanskelig å skrelle så mange egg uten å ødelegge noen få.
Til tross for at du prøver å være forsiktig når du fjerner skallet, ender du opp med å gjøre de en gang så vakre eggene til et hullet rot.
Og selv om det ikke gjør noen stor forskjell om det er egg som bare skal brukes til å lage en eggesalat, er det sjelden det er tilfelle. På den annen side er det veldig normalt at du må servere dem hele, slik at du kan se at de ikke har blitt skrellet pent.
Du har sikkert sett bilder på sosiale medier av egg som er skrellet til perfeksjon. Men hva er hemmeligheten bak å kunne skrelle egget uten at det går i stykker?
Hvis du er som de fleste på kjøkkenet, gjør du sannsynligvis en rekke feil når du koker egg uten at du egentlig er klar over det.
Romtemperatur først
For det første er det viktig at du ikke tar eggene rett fra kjøleskapet når du skal koke dem. Du må aldri ta egget direkte fra kjøleskapet til kokende vann. Det er mye bedre at du lar dem nå romtemperatur først.
I følge mediet Mashed vil det å legge et kjølig egg i kokende vann resultere i en voldsom reaksjon i skallet, som får eggehviten til å feste seg til den indre foringen. Dette er det som får egget til å klamre seg til skallet, noe som gjør det umulig å skrelle.
Videre er det også en anbefaling at du ikke legger eggene dine i vannet før du er helt sikker på at det koker. Det høres ut som det burde være mye lettere å få skallet av egget hvis de legges i kokende vann – bare ikke rett fra kjøleskapet.
Bare å ta eggene ut av kjøleskapet omtrent fem minutter før du skal legge dem i det kokende vannet er nok til å unngå den nevnte reaksjonen i skallet.
Dette vil ikke bare hjelpe deg når du skal fjerne skallet fra eggene dine, men vil også forhindre at de sprekker når de er i det kokende vannet. Derfor er det faktisk to gode grunner til å la eggene få romtemperatur før de legges i det kokende vannet i pannen.