Dette må du ALDRI si når kjæresten din er lei seg

22/11/2017 14:45

Anniken Hauge

Livsstil
Når den som står deg aller nærmest går gjennom en tøff tid og har det vondt, vil man så gjerne som kjæreste komme med støttende ord.

Det er lett å tenke at de beste parforholdene er de hvor man kan snakke om alt, både oppturer og nedturer.

Men det er faktisk noen ord og handlinger som bare gjør vondt verre hvis kjæresten din er lei seg, skriver magasinet Women's Health.

Parterapeut og forfatter av boken 'What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship', Jane Greer, forteller til magasinet at det er viktig å huske på at ikke alle er like glad i å snakke om følelser og problemer – det er bare ikke slik de ønsker å takle det. 

Det kan faktisk føre til at du skyver vedkommende lenger unna, spesielt hvis han eller hun ikke helt vet hvordan de skal formulere seg, eller rett og slett ikke ønsker å si noe.

- Det verste du kan gjøre er å si noe som 'jeg vil veldig gjerne vite hva det er eller 'kanskje jeg kan hjelpe', sier Jane Greer.

Ifølge parterapeuten er grunnen til dette at alle mennesker takler stress eller sorg på forskjellige måter – skrive dagbok, trene, se en film eller være alene. Så selv om intensjonen er god, vil kjæresten din føle at det handler mer om deg og ditt behov for at vedkommende er åpen, enn om hva som egentlig er problemet.

Det kan ifølge Jane Greer føre til at kjæresten din opplever at du ikke respekterer vedkommendes behov for å løse problemet på egenhånd, hvilket kan forverre situasjonen ytterlige. 

Det er selvfølgelig fint å spørre om kjæresten din vil ha hjelp til å løse et problem eller snakke om noe som er vondt.

Det aller viktigste er dog ifølge parterapeuten å ha respekt for at partneren din nødvendigvis ikke vil dele problemene sine med deg, og da måtte legge dine egne behov til side.

Hvis du som mann har en dame som er litt sliten og lei, kan du jo prøve å glede henne med 7 ting hun setter pris på i senga.