Disse 5 tingene du aldri bør putte i en termos: Du risikerer å drikke gift

08/11/2024 11:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du risikerer å drikke gift.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Termokannen er en kjærkommen hjelper for mange nordmenn i de kalde månedene. Mange er imidlertid ikke klar over at enkelte drikker kan være skadelige for både glasset og egen helse når de oppbevares i disse beholderne.

Ifølge SOHA er det fem spesifikke typer drikker som bør unngås i termoser da de kan skape «giftige» forhold for forbrukerne.

Det er det Sanook skriver.

Melk

Melk er blant de første på listen. Selv om melken er rik på næringsstoffer, kan den skape et gunstig miljø for bakterier hvis den lagres for lenge på termos.

Den skjøre proteinstrukturen til melk kan også bli skadet, noe som reduserer dens ernæringsmessige verdi. Det anbefales derfor å drikke melk raskt hvis den oppbevares i en isolert beholder.

Urtemedisin

Tradisjonelle urtemedisiner, som ofte brukes i kinesisk medisin, utgjør en annen risiko. Dens komplekse sammensetning kan reagere med metallene i termisk glass, noe som kan forringe de medisinske egenskapene.

Høye temperaturer kan også redusere effektiviteten til disse produktene, så det er bedre å velge glass eller keramiske beholdere for lagring.

Sure drinker

Syreholdige drikker, som fruktjuice og brus, kan også skade isolert glass.

Syren kan etse det rustfrie stålet og frigjøre skadelige tungmetaller, noe som kan redusere glassets isolasjonsevne over tid.

Saltvann

Saltvann er en annen væske som bør unngås da det kan korrodere innsiden av isolerglasset og utgjøre helserisiko ved langvarig kontakt.

Sterk te

Til slutt er sterk te problematisk. Den inneholder garvesyre og andre forbindelser som kan endre seg ved høye temperaturer. Langvarig lagring under varme forhold kan gjøre teen bitter og øke risikoen for bakterievekst.

Det er viktig å vite hvilke drikker som ikke bør oppbevares i isolerte glass, for å sikre både sikkerhet og smak.

For å beskytte helsen og unngå skadelige reaksjoner, er det best å bruke alternative oppbevaringsmetoder for disse fem typene drikker.