Disse 7 matvarene trives dårlig i kjøleskapet – har du dem der nå?

31/05/2025 05:01

Hanne

LIVSSTIL
foto: Shutterstock
Mange av oss gjør denne feilen hver dag – uten å vite hvor mye det påvirker smaken.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Vi stoler på kjøleskapet som vår beste venn på kjøkkenet. Men visste du at noen matvarer faktisk tar skade av kulda? Her er sju vanlige matvarer som har det bedre på kjøkkenbenken. Det skriver Godare.

1. Agurk – primadonnaen som ikke liker kulde
Den ser kanskje robust ut, men agurken tåler dårlig kjøleskapets lave temperaturer. Resultatet? Slapp, vassen og lite smakfull. La den heller ligge på kjøkkenbenken – det gjør underverker for både smak og konsistens.

2. Banan – fra gul til brun i rakettfart
Bananer mister sin deilige, gule glød og blir brune nesten med en gang de havner i kjøleskapet. Og smaken? Ikke som før. La dem ligge i en fruktskål – bare ikke ved siden av epler, som fremskynder modningen.

3. Tomater – mister smaken i kulda
Tomater i kjøleskapet blir smakløse og kjedelige. Hvis du liker fyldig smak og god aroma, så la dem ligge i romtemperatur. Bonus: De holder seg pene og fargerike lenger også.

4. Chokolade – ikke bare en estetisk tabbe
Den grå hinnen som kan dukke opp på sjokolade i kjøleskap? Ikke farlig, men heller ikke fristende. Smaken endrer seg kanskje ikke mye, men helhetsopplevelsen lider. Oppbevar heller sjokoladen mørkt og svalt.

5. Sitron – den visner i kjøleskapet
Sitroner blir fort rynkete og tørre i kulda. På kjøkkenbenken holder de seg saftige lenger – og ser dekorative ut samtidig. Win-win.

6. Aubergine – sier nei takk til frostskader
Denne mørke skjønnheten får lett flekker og mister smaken hvis den blir for kald. Et mørkt hjørne i romtemperatur er perfekt.

7. Søtpotet – trives best litt kjølig
Søte poteter vil helst ha det mellom 10 og 15 grader. I kjøleskapet blir de harde og mindre søte. Har du et spiskammer? Bruk det!

Det store spørsmålet: Hvor mange av disse har du i kjøleskapet nå?

Vi er mange som har lært at alt som er ferskt, skal rett i kjøleskapet. Men sannheten er at enkelte matvarer smaker bedre – og varer lenger – når de slipper unna kulda.

Så ta en titt i kjøleskapet i dag – og gi agurken en ny plass i solen.