Disse fruktene bør du aldri gi hunden din

26/06/2023 06:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er varmt ute, og det samme syntes din firbente venn. Det kan være fristende å gi den litt avkjølende frukt, men du må være oppmerksom.

De fleste hundeeiere vet at et balansert og næringsrikt måltid er viktig for deres elskede hunds vekst og utvikling. Fra valpetiden til voksen alder kan det du fôrer hunden din påvirke deres mentale og fysiske helse.

I tillegg til kjæledyrsforsikring og sunne daglige måltider, kan eiere gå et skritt videre og legge frukt til hundens kosthold. Skriver hundefan.dk.

"Frukt inneholder essensielle vitaminer og mineraler som øker hundens immunitet, støtter metabolsk funksjon, hjelper til med hydrering, og kan fremme vekttap i små doser," sa Dr. Sarah Gorman, administrerende veterinær ved Small Door Veterinary.

Imidlertid er det også frukt som du enten bør være veldig forsiktig med å mate hunden eller unngå å mate den helt.

Det skriver hundesiden Hundefan.dk

Frukt du må være forsiktig med å gi hunden din:

  • Avokado: Avokadogrop, hud og blader inneholder persin og er giftig for hunder. Den kjøttfulle delen av en avokado inneholder ikke så mye persin og kan gis til hunden din i små mengder.

  • Tomater: Modne, røde tomater er OK å mate hunden din. Du bør imidlertid aldri gi hunden din en umoden, grønn tomat, stilker eller blader som inneholder solanin og er giftige for hunder. Noen hunder tolererer ikke surheten av tomater, så det er fare for opprørt mage.

  • Sitrusfrukter: Selv om de ikke er giftige for hunder, kan sitrusfrukter som sitroner, lime og grapefrukt forårsake urolig mage hos hunder.

Frukt som er giftig for hunder

  • Druer/rosiner: Druer og deres tørkede fettere, rosiner, er ekstremt giftige for hunder og kan føre til akutt nyresvikt. De bør ikke gis til hunder.

  • Kirsebær: Unngå å gi hunden din kirsebær, da steinen og stilken kan forårsake tarmblokkering.

  • Rabarbra: Rabarbrablader inneholder oksalsyre, som kan være giftig for hunder hvis de konsumeres i store mengder.

Noen frukter er supersunne for hunden din, enten på grunn av de ernæringsmessige fordelene eller det lave sukkerinnholdet.

De sunneste fruktene å mate hunden din:

  • Blåbær: De er ofte innlemmet i kommersielt tilberedte matvarer på grunn av deres ernæringsmessige verdi. Friske blåbær gir en overflod av antioksidanter og fiber for hunden din.

  • Agurker: De er en utmerket kalorifattig matbit for hunder på diett. De er fullpakket med vitaminer og har et høyt vanninnhold for å hjelpe med hydrering.

  • Vannmelon: Med sitt høye vanninnhold er vannmeloner en flott sommergodbit for hunden din, spesielt siden de også inneholder mye vitamin A, C og B-6.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.