Drikk ett glass sitronvann hver morgen: Så vil dette skje med kroppen din

11/03/2024 05:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Du vil garantert bli overrasket over hva et glass sitronvann kan gjøre for deg.

Sitroner har blitt brukt i mange årtusener på grunn av mange ekstraordinære egenskaper. 

For eksempel brukte de gamle egypterne sitronen som febermedisin, mens de gamle grekerne og romerne brukte den sure frukten for å holde insekter unna maten.

Det er mange grunner til at det å drikke et lunkent glass vann med sitron har blitt en ekstremt populær helsemani.

Det er mange positive konsekvenser av å drikke et glass sitron, og fem av dem er presentert nedenfor:

Forebygger kreft

Syren i sitroner er ikke unødvendig og den har også en positiv effekt. Limonoider og flavonoider finnes i syren, og forskere har funnet ut at disse stoffene kan gjøre svulster mindre, og dermed motvirke kreft.

Styrker immunforsvaret

Den sure frukten er full av både vitamin C og A, jern, folat og bioflavonoider, som øker effekten av vitaminene. I følge vitamin C kan to tredjedeler av det daglige anbefalte vitamin C-inntaket oppnås ved å spise en enkelt sitron.

Kolesterolsenkende

Flere studier viser at sitronskallet kan senke kolesterolnivået ditt, siden sitronen inneholder pektin. Du kan bruke skallet til din fordel ved å rive det over litt salat eller yoghurt. 

Senker blodsukkeret

Syre ting, inkludert sitronen, er ekstremt effektive når det gjelder å holde blodsukkernivået på et rimelig nivå. Effekten kommer i kjølvannet av sure ting som får magen til å tømmes saktere, noe som resulterer i en jevnere økning i blodsukkeret.

Stimulerer kroppens rensesystem

Angivelig stimulerer sur mat enzymproduksjonen, som først og fremst bidrar til å optimalisere nyrefunksjonen. Videre sies det at den sure frukten også motvirker nyrestein og gikt.

For å lage glasset med sitronsaft, klem ganske enkelt saften av en halv sitron i et glass lunkent vann for å få alle disse fordelene. Grunnen til at vannet ikke skal være kaldt er fordi det er verre for fordøyelsen.

I tillegg må du huske at sitronsyre er veldig surt og kan derfor skade tennene dine.

Av den grunn bør du vente med å børste dem til ca 30 minutter etter at du har drukket sitronglasset.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.