Drikker du vann før du legger deg? Da bør du lese dette umiddelbart

22/04/2024 21:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drikker du vann før du legger deg?

Det er tilsynelatende ikke noe enkelt klart svar, for selv om de fleste har opplevd den irriterende trangen til å stå opp midt på natten for å tisse som en av ulempene med å drikke vann før sengetid, peker en rekke eksperter også på at tilstrekkelig hydrering fremmer både fysisk og mental regenerering.

Det skriver det polske mediet pysznosci.pl .

Det er velkjent at en velfungerende kropp krever regelmessig hydrering. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler å innta 30 ml væske per dag. kg kroppsvekt daglig, og justerer den etter aktivitetsnivå. Men hvordan passer et sengeglass med vann inn på denne regningen?

Her legger en rekke eksperter ikke skjul på at et glass vann før sengetid kan forhindre dehydrering og akselerere kroppens naturlige avgiftningsprosesser.

Men det stopper ikke her.

Praksisen har også andre fordeler, som å opprettholde en stabil kroppstemperatur, beskytte slimhinnene mot å tørke ut og fremme sunn blodsirkulasjon, noe som reduserer risikoen for hodepine og støtter en mer avslappet søvn.

Men for mye vann rett før sengetid kan være kontraproduktivt, og føre til hyppige turer på badet som forstyrrer de dype søvnstadiene som er kritiske for både fysisk og mental restitusjon. Her påpeker ekspertene at et enkelt glass vann kan være nok, og det bør inntas minst en halvtime før du skal hvile. I tillegg anbefales det å unngå store mengder væske minst to timer før leggetid.

Individuelle behov varierer imidlertid, og det er vesentlig å tilpasse vanninntaket til ens personlige behov.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.