Du bør aldri drikke fra vannflasken som har ligget i bunnen av bilen

23/03/2024 19:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ikke drikk fra vannflasken som har ligget i bunnen av bilen, heter det i den klare anbefalingen.

Hvis du eier eller har eid en bil, har du sannsynligvis vært skyldig i å forlate en fylt vannflaske i bunnen av bilen.

Det viser seg imidlertid at innholdet i disse flaskene kan utgjøre en skjult fare for personen som velger å konsumere innholdet.

Og det er en veldig spesiell grunn til dette.

Det skriver The Mirror.

Eksperter advarer om at drikking fra en flaske igjen i bilen kan utsette kroppen for bakterier og - og problemet blir forverret hvis væsken i flasken har blitt utsatt for sollys eller overdreven varme.

Giftstoffer som finnes i en plastflaske kan også lekke inn i væsken sakte over tid, viser studier.

Skummel vanntanktest

Forskere testet en ferskvannsflaske, og resultatene viste at ingen skadelige bakterier dukket opp. I sin tur testet vannflaskene som hadde bakt i solen positivt for kloroform - noe som betyr perfekte forhold for utviklingen av E. coli:

"Hvis enten E. coli eller total kloroform er tilstede, regnes det som en skadelig effekt på helsen i drikkevannet," forklarer Steve Fickett fra Thorton Laboratories.

Kjemiprofessor Bill Carroll ved Indiana University sa at bakterier som vokser i vannet utgjorde en stor trussel, og la til: "Jeg er ikke bekymret for kjemikalier som lekker ut av flasken. Min bekymring er i forhold til bakterier, da du kan ende opp med å ha noe som vokser i det. "

Vær også forsiktig hvis du damper

Dette kommer etter at sjåfører ble utstedt en annen advarsel om å være forsiktig når de reiser i bilen i varmt vær. Engangsdampere inneholder batterier som kan overopphetes og svikte på grunn av litiuminnholdet under varmere værforhold.

Jo større fare fra batteriets reaksjon oppstår når det utsettes for direkte sollys. Dette kan føre til at vape-batteriet lekker giftig væske og i verste fall eksploderer.

Denne brannfaren gjelder også for tradisjonelle røykere som kan legge igjen en lighter i bilen, da disse også kan eksplodere ved høye temperaturer.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.