Du bør ALLTID sjekke dette før du kjøper solkrem

02/07/2023 10:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en spesielt viktig detalj du må holde styr på når du kjøper solkrem.

Selv om værmeldingen svinger litt, og det er skybrudd det ene øyeblikket og 26 grader det neste, er det viktig å smøre seg med solkrem når solen skinner.

UV-indeksen er høyest mellom kl. 12 og 15, så på dette tidspunktet er det vanligvis nødvendig å påføre flere strøk.

Så hvis du planlegger å tilbringe mye av tiden din på stranden eller ute i hagen i sommer, er det noen ting du må huske på.

Derfor er det på høy tid å ta en god titt på utløpsdatoen på solkremen og kaste den ut hvis den er overskredet. Hvis du ikke gjør det, kan det være farlig. Det skriver Morganton.com.

Kjemikaliene i enhver type solkrem brytes ned over lange perioder og blir til slutt mindre potente, sier lege og hudlege John G. Zampella.

"Tenk på de ukegamle jordbærene i kjøleskapet ditt. Etter å ha stått i kjøleskapet så lenge begynner de å råtne. Først kan du kanskje fortsatt gjenkjenne dem som jordbær, men til slutt blir de dekket av mugg og ser ikke ut som jordbær lenger." sier han.

Det er en lignende historie med solkremen din, forklarer han: "Til slutt, som jordbærene dine, brytes alle disse forbindelsene ned og solkremen blir ubrukelig."

Dette er grunnen til at det er en utløpsdato på solkrem, og det er viktig at solkremen er 'oppdatert'.

"Hvis du bruker solkrem etter utløpsdatoen, kan det fortsatt ha en UV-blokkerende effekt, men det vil ikke være full styrke som er oppført på etiketten," sier Dr. Zampella.

Selv solkrem med høy solfaktor som 50 kan ikke beskytte deg på en pålitelig måte når den har utløpt. Derfor bør du ikke ta noen sjanser når det kommer til solkrem.

Solen er skarp og kan være farlig hvis vi ikke er forsiktige.