Du har oppbevart disse tingene feil hele livet

03/07/2023 07:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Se her hva som bør oppbevares i kjøleskapet, og hva som ikke bør være der.

Hva annet bør i kjøleskapet – og hva bør ikke?

"Folk er ofte ikke klar over at de oppbevarer ting på feil sted hjemme," forklarer matforsker Dr. Sue Bailey ifølge The Sun. "Med levekostnadskrisen er det nå viktigere enn noen gang å holde maten fersk lenger - og hvordan du lagrer den kan legge til noen ekstra dager av livet," sa hun.

Brød: Kjøleskapet

Oppbevar brødet i en brødbeholder, der holder det seg best.

"Brød vil faktisk eldes mer hvis du setter det i kjøleskapet og tørker ut. Oppbevar det heller i en brødboks eller legg det i fryseren og ta ut en skive når du trenger det," sier Sue.

Tomater: Fruktskål

Å sette tomater i kjøleskapet for tidlig vil stoppe modningsprosessen og drepe smaken til tomatene.

"Å holde dem kalde kan også endre tekstur og farge. Men når de først er modne, kan det forlenge levetiden og holde dem friske i lang tid ved å holde dem i kjøleskapet," sa eksperten.

Poteter: Skapet

Poteter bør absolutt ikke oppbevares i kjøleskapet, understreker Sue. «Når poteter settes i kjøleskapet, omdannes stivelsen i dem til sukker, og når de bakes eller stekes, er de mindre sunne.

De vil spire og bli dårlige raskere i kjøleskapet. De bør oppbevares på et kjølig, mørkt og tørt sted."

"Hvis du legger et eple ved siden av dem, vil det hjelpe dem å vare enda lenger på grunn av produksjonen av etylen," legger hun til.

Peanøttsmør: Kjøleskapet

Når den er åpnet, sett peanøttsmøret i kjøleskapet. "Det må oppbevares på et kjølig, mørkt sted og det kan vare i 3-4 uker, men lenger enn det og oljene den inneholder vil begynne å forsvinne," forklarer Sue.

Druer: Kjøleskapet

Kjøleskap er ikke et krav, men de holder seg ferske lenger.

"Å holde dem kalde vil forsinke forfallet," sa Sue og fortsatte:

"Du kan oppbevare dem i kjøleskapet, men de holder seg lenger hvis de holdes kalde. Har du dem i en bolle, spis dem ganske raskt."

Bananer: Skapet

Du bør under ingen omstendigheter oppbevare bananer i kjøleskapet. Eksperten sier at bananene blir svarte veldig, veldig raskt.

"Bananer er en tropisk frukt, så de har ingen naturlig beskyttelse mot kulde, noe som vil føre til at fordøyelsesenzymer lekker ut av cellene i bananen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.