Du har spist Toblerone feil hele livet – her er den riktige måten

12/06/2025 08:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tenk å måtte leve så lenge før man oppdaget den metoden.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er få typer sjokolade som er så lett gjenkjennelige som Toblerone. Den karakteristiske trekantede formen og den lignende emballasjen betyr at du må være usedvanlig viljesterk for å unngå at tennene renner.

Men når du endelig tillater deg selv å bruke dine hardt opptjente penger på en godbit, erstattes den fristende smaken av tennergnissing og kjevebiting.

De trekantede sjokoladebitene er absolutt både ikoniske og vakre, men alle som har prøvd å knuse et stykke av en Toblerone-bar vet at det fort kan bli litt verre med sjokolade under neglene og smeltet sjokolade på fingrene.

Det kan ikke stemme at sjokolade skal være så vanskelig å knuse i biter! Nei, det kan det ikke – og det er det ikke hvis du bare kan teknikken.

Denne forfatteren måtte skynde seg ned for å ta en Toblerone-plate for å sjekke at trikset i videoen nedenfor fungerer – og riste på hodet i en blanding av lettelse over å nå kunne den riktige teknikken og frustrasjon over å først lære om den nå.

Så enkelt at det nesten gjør vondt...
Det er ingen tvil om at mer enn 4,3 millioner mennesker verden over har sett videoen til TikTokeren @sidneyraz, for trikset er både enkelt og ikke minst løsningen på det velkjente problemet du nettopp har måttet oppleve i beskrivelsen ovenfor (beklager...).

Teknikken, i all sin enkelhet, er at du ikke brekker av biter. I stedet klemmer du dem sammen.

Forvirret? Bare se videoen nedenfor: