Du trenger aldri mer å skrelle irriterende hvitløk – dette smarte trikset tar sekunder

06/06/2025 05:01

Hanne

LIVSSTIL
foto: Shutterstock
Lei av klissete fingre og hvitløkslukt som sitter i flere dager? Nå deler kjendiskokken Chef K en genial metode som gjør at du slipper hele styret.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Hvitløk setter prikken over i-en på mange retter, men å skrelle de små feddene kan være en tålmodighetsprøve. Nå har kjendiskokk Khristianne Uy – bedre kjent som Chef K, som blant annet har kokkelert for Kardashian-, Jenner- og Hollywood-stjerner – delt sitt superenkle triks som allerede går viralt. Det skrver Express.

Et glass er alt du trenger
I en video viser Chef K frem det hun kaller «hvitløkens beste venn» – nemlig et vanlig glass med lokk.
Først knuser hun en hel hvitløksbunt lett med bunnen av glasset, slik at skallet løsner. Deretter legger hun feddene i glasset, skrur igjen lokket og rister glasset i noen sekunder.

Resultat? Perfekt skrelte hvitløksfedd – helt uten kliss eller lukt på hendene.

Slipper stinkende hender
Men om du likevel skulle ende opp med hvitløkslukt på fingrene, har Chef K enda et enkelt kjerringråd:
Del en sitron i to og gni den over hendene.
Har du ikke sitron tilgjengelig, kan du også bruke en sølvskje – gni hendene mot den buede siden av skjeen og skyll etterpå. Da forsvinner lukten som ved et trylleslag.

Unngå bitter smak
I kommentarfeltet til hvitløkstrikset delte en følger enda et godt tips: Fjern den grønne stilken inni feddene, så unngår du at hvitløken smaker bittert. Chef K var helt enig – og svarte med entusiastiske klappe-emojier.

Bruk skallet også!
Og det stopper ikke der. I stedet for å kaste hvitløkskallene, kan du lage ditt eget hvitløkspulver.
Vask skallet, legg det utover et stekebrett og tørk det sprøtt i ovnen. Når det er sprøtt nok, kan du knuse det til pulver – enten for hånd eller i en blender. Perfekt som smakstilsetning i supper, sauser og marinader!

Med dette enkle trikset fra Chef K kan du nå skrelle hvitløk på sekunder – uten søl eller lukt. Og hvem vet, kanskje blir det hjemmelaget hvitløkspulver på kjøkkenet ditt også?