Du trenger ikke pusse det: Slik fjerner du fuktringer fra trebordet

16/04/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du trenger ikke pusse trebordet ditt for å bli kvitt fuktringer.

Nesten alle som har et trebord vet om det.

Du glemmer å bruke glassbrikke og innser like etter at det blir merker på trebordet ditt. Vannringer kan være permanente eller forårsake omfattende skade hvis de ikke behandles riktig.

Vannringer vises oftest når fuktighet er fanget i treets finish. De dukker oftest opp på spisebord, salongbord og sidebord, hvor folk setter en varm eller kald drikke fra seg uten å bruke en glassbrikke.

Så hvis du noen gang er uheldig, eller kanskje det allerede er ringer på bordet ditt, undersøk hvilken farge ringene har.

En "hvit/lys" migrasjon er rett og slett fanget fuktighet i treets finish, mens "mørke" vannflekker er når væsken har nådd selve treet.

Hvis vannet har nådd treverket, kan det hende at overflaten må etterlakkeres fullstendig.

Men hvis fuktigheten "bare" er fanget i finishen på treet, er det en overraskende effektiv og enkel løsning du kan prøve!

Se i kjøleskapet

Jane Wilson fra Fantastic Cleaners har delt sitt praktiske mattriks for å fjerne flekker fra treoverflater.

Til Express foreslår rengjøringseksperten å bruke majones for å fjerne flekker fra tremøbler.

"Vannringer kan være vanskelige å fjerne fra tremøbler, men majones er en overraskende effektiv løsning. Ha en liten mengde majones på ringen og la den sitte i noen timer før du tørker den av med en ren, tørr klut," forklarer hun til media før du forklarer hvorfor det fungerer:

"Oljen i majonesen hjelper til med å løfte vannflekken og gjenopprette treets naturlige glans."

Brenda Kosciuk, administrerende direktør i Paper Heart Family, er enig, og hevder at noen av de mest "uvanlige" rensetriksene ofte innebærer å bruke "hverdagslige ting" som majones.

"Disse hackene kan virke merkelige, men de kan effektivt rense forskjellige husholdningsartikler," utdyper hun.

Renholdseksperten har også foreslått at tomatsaus og tannkrem kan brukes til å rengjøre hjemmet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.