Dusjer du ofte? Da bør du lese dette

11/04/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når det kommer til den daglige dusjen, ser det ut til å være et hav av meninger. For noen er det et nødvendig morgenritual, mens andre mener at det er overflødig å ta en dusj hver dag.

Angela Lamb, direktør for Westside Mount Sinai Dermatology Faculty Practice, deler sine tanker om emnet: "Det er egentlig ingen bevis for hvor ofte du bør dusje - det er mest et spørsmål om personlig preferanse," sier hun. 

Dette skriver media Today

Mary Stevenson, assisterende professor ved NYU Langone Health, påpeker også at det er flere faktorer som spiller inn når det kommer til en persons dusjevaner. Inkludert personens hudtype, alder og aktivitetsnivå. 

Dusjevaner er faktisk heller ikke bare et spørsmål om hygiene. 

Sosiale normer og personlig komfort dikterer også i stor grad hvor ofte vi dusjer. Stevenson anbefaler generelt å dusje hver annen til tredje dag, men hun advarer også om at personer med høyere aktivitetsnivå kan føle behov for å dusje oftere. 

Men hva skjer egentlig når du enten dusjer for sjeldent eller for ofte? Det er selvsagt noen sosiale ulemper ved å neglisjere personlig hygiene, som f.eks lukt.

Ekspertene vektlegger i større grad det problematiske ved å utsette huden for overdreven vask. Det kan svekke hudens naturlige forsvar og gjøre den mer utsatt for infeksjoner. 

"Du kan faktisk gjøre deg selv mer utsatt for infeksjon hvis du overvasker huden din," advarer Lamb, og understreker at flere daglige bad kan gjøre mer skade enn nytte.

Man kan nok konkludere med at balanse er viktig. Enten du er en ivrig tilhenger av den daglige dusjen eller en forkjemper for det mer sporadiske badet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.