Dusjforheng og 10 andre ting du ikke visste du kan vaske i vaskemaskinen

14/05/2024 17:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvor mange av dem overrasket deg?

Rengjøring kan være en tidssuger, men har du tenkt på det faktum at du vanligvis har en førsteklasses hjelper i den vaskemaskinen? Det kan gjøre mye mer enn å hjelpe med klesvasken, og i denne artikkelen avslører vi 11 ting du kanskje ikke visste var perfekte for vaskemaskinen. Hurra for et rent hjem!

Vaskemaskinen er kanskje et av de mest verdifulle apparatene i hjemmene våre, men visste du at den kan gjøre mye mer enn bare å holde klærne rene? Fra å vaske puter til å rengjøre kjæledyrets seng.

Her er 11 overraskende ting du kan kaste i vaskemaskinen som vil gjøre rengjøringsdagen til en lek.

1. Puter

Flere og flere oppdager at de beste putene kan vaskes i maskinen. Vi snakker om polyester, bomull, fjær eller dunputer – men minneskumputer bør unngås, da de kan skade skumkjernen. Det anbefales å legge to puter i vaskemaskinen om gangen eller bruke håndklær for å fylle lasten hvis det bare er en til vask.

2. Kjæledyr seng

Mange kjæledyrseiere oppdager før eller senere den uunngåelige stinkende kjæledyrsengen. Noen velger å kjøpe en ny når den blir for skitten, men det er faktisk mulig å spare penger ved å vaske den i vaskemaskinen. Husk å støvsuge kjæledyrhår før du kaster det i trommelen.

3. Bamser

Bamser kan også få en oppfriskning i vaskemaskinen, men sørg for at den passer da det er mange dos og don'ts. Unngå vaskemaskinen hvis bamsen er gammelt, verdifullt, inneholder ikke-flyttbar elektronikk eller har pynt.

4. Tepper

Noen tepper kan vaskes i maskin. Husk å sjekke vaskeanvisningen for de beste innstillingene, og unngå å kaste noe med gummi tilbake i vaskemaskinen. Husk også å støvsuge eller riste teppet før vask for å fjerne overflødig smuss og skitt.

5. Mikrofiberklutter

Det er lett å glemme å vaske mikrofiberkluter, men de bør vaskes regelmessig for å fjerne bakterier og smuss. Mikrofiberkluter er enkle å rengjøre i vaskemaskinen, men sørg for å holde dem atskilt fra vanlig vask for å unngå å spre bakterier. Bruk et dedikert mikrofibervaskemiddel og unngå tøymykner for å opprettholde klutens effektivitet.

6. Sportsposer

Sportsposer kan bli merkbart stinkende over tid, så det er en god idé å vaske treningsbagen regelmessig for å fjerne svette og fuktighet som kan overføres fra brukte treningsklær. Sjekk vaskeanvisningen for å se om det er mulig eller om håndvask er nødvendig. Snu posen med vrangen ut før vask for å sikre grundig rengjøring.

7. Hår strikker

Selv disse små gjenstandene er trygge å ha i vaskemaskinen, men på grunn av størrelsen må du ta noen ekstra forholdsregler. Legg dem for eksempel i en vaskepose slik at de ikke forsvinner inn i de indre delene av vaskemaskinen.

8. Dusjforheng

Dusjforheng kan også vaskes i maskinen, noe som er en enkel måte å kvitte seg med mugg og mugg. De fleste gardiner kan vaskes i maskin – bare fjern kroker og ringer før vask. Bruk et mildt vaskemiddel og heng gardinen til tørk etter vask.

9. Gjenbrukbare handleposer

Gjenbrukbare handleposer kan bli skitne ved vanlig bruk. Disse er ofte laget av bomull eller polyester, og de er også egnet for vaskemaskinen. Snu dem med vrangen ut og følg vaskeanvisningen for å holde dem rene og klare til bruk.

10. Joggesko

Ja, disse kan faktisk gå i vaskemaskinen. Fjern for mye tørket smuss, snørebånd, samt innleggssålene på skoene før du kaster dem i trommelen.

11. Elektriske tepper

Mange moderne varmetepper kan faktisk vaskes i maskin, selv om dette kan virke kontraintuitivt på grunn av de interne elektriske komponentene. Fjern alltid kontrolleren og strømledningene før vask, og følg produsentens instruksjoner nøye for å sikre at teppet forblir trygt og funksjonelt.

Så er det bare at gå i gang med at vaske

Denne listen er bare toppen av isfjellet når det gjelder overraskende ting du kan vaske i vaskemaskinen. Det er flott å vite at denne allsidige maskinen kan bidra til å holde mer enn bare klærne rene. Så neste gang du står overfor en skremmende rengjøringsoppgave, kan det være verdt å sjekke ut om vaskemaskinen kan ta seg av det for deg.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.