Dyrehår på klærne? Et enkelt triks hjelper garantert på det

21/06/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dyrehår på klær er ofte vanskelig å fjerne – og forblir derfor vanligvis synlige også etter vask. Men det er et enkelt triks du kan bruke for dette.

Hunder, katter, kaniner eller marsvin kan berike livet. Men de krever også mye arbeid. Ikke bare daglige turer med hunden er nødvendige.

Dessverre etterlater også dyrene seg mye hår. Uansett hvor en hund, katt etc. oppholder seg, er det spor etter dem. Selv om du har valgt et kjæledyr som ikke feller fullt så mye, er det vanskelig helt å unngå å ha dyrehår i hjemmet.

Daglig støvsuging hjelper med dette, men det er ikke det eneste stedet hvor mye kjæledyrhår blir igjen. Også på klær er dyrehår uunngåelig, noe som får gensere, skjorter og bukser til å se skitne ut.

Klesruller og -børster kan hjelpe, men å fjerne kjæledyrhår med disse verktøyene er tidkrevende og ikke alltid effektivt. Men: Det er et veldig enkelt triks for vaskemaskinen som nesten på magisk vis fjerner dyrehår fra klærne dine.

Løsningen er våtservietter

Dette trikset fungerer på en veldig enkel måte: legg klærne i trommelen som vanlig og legg på en våtserviett. Den må være av den antibakterielle typen uten ekstra duftnoter, så du er sikker på at servietten ikke ender opp med å avgi duft under vask.

Start deretter vasken med et 40- eller 60-gradersprogram. Avhengig av mengde klær kan du legge inntil tre våtservietter i maskinen. Våtserviettene har en attraktiv kraft og samler effektivt opp hår og lo. Serviettene kan kun brukes én gang. Etter vask må de kastes.

Det skal selvsagt ikke være noen tvil om at det ikke kan gis noen garanti for at dette vil ende opp med å fjerne alle dyrehår. Likevel er det verdt å prøve det neste gang du fyller vaskemaskinen med klær.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.