Effektivt eddiktriks mot bananfluer: Slik blir du raskt kvitt dem

03/04/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bananfluer er blant de vanligste skadedyrene på kjøkken. De er ofte tiltrukket av overmoden frukt eller grønnsaker. Men hvordan blir du kvitt dem?

De er små. De kommer i store flokker. Og de er ekstremt irriterende: Bananfluer! Selv om de ikke utgjør en stor helsetrussel, er det viktig å få dem fjernet, da de kan formere seg raskt og forurense maten.

Heldigvis finnes det noen husmortips som kan hjelpe å bli kvitt dem. Fruktfluer er blant de vanligste skadedyrene i rom der mat lagres eller tilberedes. De tiltrekkes ofte av overmoden frukt eller grønnsaker og kan komme inn i huset gjennom åpne vinduer og dører.

Bananfluer legger eggene sine på eller nær overmoden frukt eller grønnsaker, som er hovedårsaken til deres reproduksjon. Hvis du lagrer frukt eller grønnsaker som allerede begynner å råtne eller mugne, kan dette øke antallet fruktfluer på kjøkkenet ditt.

Åpne beholdere som fruktskåler eller søppeldunker kan også bidra til at de slår seg ned i hjemmet ditt. De liker å spise matrester som er lagret i disse beholderne og formere seg.

Hvordan kan fruktfluer hindres i å spre seg i hjemmet?

Oppvask: Rengjør tallerkener og overflater umiddelbart etter bruk for å fjerne matrester som kan tiltrekke seg bananfluer. Matrester eller sølt væske kan være en matkilde for disse fluene.

Søppel: Tøm søppelet regelmessig og lukk det godt. Ta ut søppelet flere ganger om dagen – spesielt når det er varmt om sommeren.

Frukt og grønt: Oppbevar frukt og grønt i kjøleskapet eller i lukkede beholdere. Frukt og grønnsaker som ikke trenger å oppbevares i kjøleskapet, for eksempel tomater eller bananer, er spesielt attraktive på grunn av sin modningsgass.

Den gode nyheten er at du kan beskytte frukten din. Det finnes spesielle nett som du kan legge over fruktbrettet på kjøkkenet eller stua for å beskytte maten.

Hvilke husmortips hjelper mot fruktfluer?

Eddikfelle: Fyll et glass eller en bolle med eplecidereddik eller hvitvin og en dråpe oppvaskmiddel. Fruktfluene tiltrekkes av lukten av eddik og drukner i oppvaskmiddelet.

Cling wrap: Dekk en bolle med matfilm og lag noen hull i den. Fyll bollen med frukt eller grønnsaker som tiltrekker fluene. Bananfluene lokkes ned i bollen, men kommer seg ikke ut igjen.

Kanel: Dryss litt kanel i områder hvor man ofte ser bananfluer. Lukten av kanel kan avskrekke dem.

Lavendel: Bruk lavendelolje eller spray for å spraye i områder der fluene oppholder seg. Lavendel har en sterk duft som kan avskrekke fluer.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.