Ekspert advarer: Bruk aldri denne metoden til å rense avløpet ditt

02/06/2024 12:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
En ekspert har delt en advarsel om en populær avløpsrensemetode du aldri bør bruke hjemme.

Mange vet at sosiale medier som TikTok er fulle av tips og triks for rengjøring.

Imidlertid fungerer ikke alle disse tipsene, men hvem elsker ikke løftet om et skinnende rent hjem med minimal innsats og enkle produkter?

Men hold fast i svampen din, ikke alt som glitrer på TikTok er verdt å følge. Rengjøringsekspert Joyce French fra HomeHow har avvist noen av de mest populære TikTok-tipsene, som faktisk kan skade hjemmet ditt, sette helsen din i fare, eller rett og slett kaste bort tiden din.

Fra tvilsomme blandinger til rengjøringsmetoder som kan se bra ut på kamera, men som skaper kaos i det virkelige liv, kan det være vanskelig å skille agnene fra hveten. Du bør unngå metodene og tipsene som er nevnt nedenfor.

Bruk av blekemiddel og såpe for å rense avløp

Dette trikset innebærer å helle både blekemiddel og oppvaskmiddel ned i avløpet for å fjerne det. Dette bør imidlertid unngås, sier eksperten. Du bør aldri helle blekemiddel direkte i avløpet, da det potensielt kan være svært farlig.

I tillegg til å svekke rørsystemet, kan blekemiddelet også blandes med kjemikalier som allerede er i avløpet. Dette kan forårsake en kjemisk reaksjon som frigjør giftige gasser. Oppvaskmiddel inneholder ofte ammoniakk. Å blande dette med blekemiddel kan være svært farlig og kan forårsake pusteproblemer eller brannskader i svelg, nese, hud eller øyne.

Visse gasser som frigjøres ved blanding av rengjøringsmidler kan forårsake svært alvorlige helseproblemer. Derfor bør du absolutt unngå å bruke dette trikset.

Rengjøring av tepper med uegnede produkter

Et spesielt risikabelt triks innebærer bruk av husholdningsprodukter som ikke er egnet for tepper. Dette kan inkludere å drysse vaskemiddel på fibre, blande eddik med oppvaskmiddel for en hjemmelaget løsning, eller til og med bruke barberskum for å fjerne flekker.

Selv om disse blandingene kan virke ufarlige, kan de etterlate seg en klebrig rest som tiltrekker seg mer smuss. Enda verre, noen kombinasjoner kan skade teppets fibre eller til og med misfarge dem.

Til slutt kan du ende opp med et skitnere, kjedeligere teppe enn du startet med. Potensielt kan du også stå overfor en dyrere profesjonell rengjøring senere.

Bruk av blekemiddel på ledd

En annen TikTok-trend inkluderer bruk av blekemiddel på leddene for å holde dem skinnende hvite. Dette anbefales imidlertid ikke. Blekemiddel er et veldig sterkt kjemikalie. Bruk av blekemiddel på ledd kan derfor svekke dem, og de kan til og med sprekke.

I tillegg kan du ende opp med å misfarge leddene, noe som overvinner formålet med å bruke det i utgangspunktet. Skader på leddene dine kan bety at du må leie inn fagfolk for å fikse problemene, noe som kan føre til høye kostnader.

Oppbevaring av vaskemidler

En av de mest populære hackene på TikTok involverer hvor mange som lagrer tingene sine. Mange bruker ting som krukker, glassbeholdere og plastbokser til å oppbevare viktige ting som trengs for rengjøring, matlaging og vask.

Selv om det er akseptabelt å oppbevare mat i separate beholdere, bør man unngå å oppbevare løse rengjørings- eller vaskemidler i denne typen lagringsbeholdere.

Vaskeputer har opplevd en betydelig økning i forgiftninger fra fargerike belger. Dette har synliggjort risikoen ved vaskemiddelkapsler, hvis barn får tak i dem. Dette har ført til at flere produsenter har endret emballasjen for å øke barnesikkerheten og hindre tilgang til dem.

Å overføre denne typen produkter til en annen beholder kan kompromittere sikkerheten og utgjøre en potensiell risiko for barna dine. Derfor er det mye tryggere å oppbevare vaskemidler og andre rengjøringsprodukter i originalemballasjen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.