Ekspert advarer: Denne vanlige vanen ødelegger håret ditt

30/06/2023 14:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ekspert har oppfordret folk til å unngå en skadelig, men altfor vanlig "vane" ved sengetid.

For mange av oss er håret vår stolthet og glede, og vi vil ta forholdsregler for å beskytte det mot hverdagens uunngåelige herjinger, fra varmeskader til virkningene av tørt vær.

God hårpleie handler imidlertid ikke bare om å kjøpe produkter, og det er ting du kan gjøre for å holde hårlokkene i toppform uten å bruke en krone.

Nå har hårpleieekspert MaryAnn Harrison avslørt sine tre beste hårtips mot aldring som ikke vil koste deg noe, og advarer om at en spesielt dårlig vane før sengetid kan forårsake all slags skade.

I en ny TikTok-video rådet MaryAnn, som går under brukernavnet @hairthinningexpert, sine følgere til å unngå en altfor vanlig vane – som dessverre for mange begår.

"Ikke legg deg med vått hår. Håret ditt gnir seg frem og tilbake på putevaren og på lakenet. Det kan få håret til å brekke av, det forårsaker friksjon, og det er bare ikke bra. Så sørg for at håret ditt er tørk før du legger deg," sa hun i videoen.

Eksperten oppfordret også sine følgere til å investere i et filter til dusjhodet, for å beskytte mot virkningene av hardt vann. Videre oppfordret hun folk til å sørge for å massere hodebunnen regelmessig for å stimulere blodstrømmen til hårsekkene. Det skriver The Mirror.

En annen ekspert, hygieneekspert Madame Sweat, kom også med sine tre grunner til at du aldri bør ligge på puten med vått hår.

"For det første kan du få en soppinfeksjon i hodebunnen og hvis du har flass, vil det gjøre det verre fordi sopp vokser av fuktighet," sa eksperten, som går under navnet @madamesweet på TikTok.

"For det andre, hvis du ikke allerede har vasket puten din, bør du begynne å vaske den når du legger deg med vått hår. Det er allerede en grobunn for sopp - du kommer til å forårsake enda mer ved å putte den fuktigheten inn i puten og la den feste seg der."

Den siste grunnen til at du ikke bør legge deg med vått hår er ifølge eksperten at håret ditt er mer skjørt når det er vått.

Derfor vil det være lettere å knekke og bli ødelagt når du ligger og vrir dem på puten med vått eller fuktig hår.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.