Ekspert advarer mot populær snack: Kan gi deg mareritt

23/06/2023 05:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere studier har funnet ut at visse matvarer kan gi deg mareritt.

Mange har kanskje hørt at vi ikke bør spise ost kort tid før sengetid, da det kan forårsake mareritt, og noen studier tyder på at det er på grunn av måten vi fordøyer det på.

Men det har vist seg at ost ikke er den eneste maten som kan forstyrre søvnen vår - det er en annen velsmakende matbit som bør unngås. Og dessverre er det dårlige nyheter hvis du liker en søt liten matbit før sengetid.

Alex Savy, sjefredaktør for bloggen ComfyNorth, så på ulike vitenskapelige studier som beskriver matvarene som påvirker mareritt.

Mens ost og andre meieriprodukter toppet listen over "marerittfremkallende matvarer", bør sukkerholdige elementer som sjokolade, godteri eller kjeks også unngås før sengetid.

Det skriver Mirror.

Siden mat fremmer kroppsvarme, har de en tendens til å få oss til å føle oss ukomfortable og ødelegge nattesøvnen vår.

En studie publisert i Frontiers in Psychology så på sammenhengen mellom kosthold og drømmer. Av de 396 studentene som deltok, rapporterte 31% bisarre og forstyrrende drømmer etter å ha spist søtsaker og kake før sengetid.

I tillegg til det høye sukkerinnholdet inneholder sjokolade også koffein, som også har en tendens til å holde deg våken.

På tredjeplass kom krydret eller stivelsesholdig mat. Det kan gi folk mareritt på grunn av den næringsrike sammensetningen av maten.

Deretter er det dårlige nyheter for junk food-elskere, da fet mat har vist seg å være den vanskeligste maten for kroppen å fordøye. Som et resultat kan du våkne opp flere ganger i løpet av natten.

Til slutt er kjøtt en annen marerittaktig mat på grunn av mengden fett og protein den inneholder, noe som gjør det vanskeligere for kroppen din å bryte ned.

Ifølge Dr. Charles Bae, søvnlege ved Sleep Disorders Center på Cleveland Clinic, er det større sjanse for at søvnkontinuiteten vår blir avbrutt når kroppene våre jobber hardt for å fordøye mat.

– Å spise noe for nær leggetid kan utløse flere drømmer fordi sene kveldssnacks øker kroppens forbrenning og temperatur. Forhøyet metabolisme og temperatur kan føre til mer hjerneaktivitet, noe som gir opphav til mer handling under rask øyebevegelsessøvn, eller REM, sier han til NBC News.