Ekspert advarer: Vask aldri disse håndklærne sammen

21/02/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette skaper fare for krysskontaminering.

Det er en kjent sak at renslighet i hjemmet spiller en avgjørende rolle for både trivsel og helse. Men i jakten på renslighet kan selv velmente praktiske forhold føre til utilsiktede konsekvenser, spesielt når det gjelder å vaske håndklær.

I et intervju har en rengjøringsekspert avslørt en vanlig feil som kan ha uforutsette hygieniske implikasjoner: Vanen med å vaske kjøkken- og badehåndklær sammen.

Dette skriver redactie24

Ifølge eksperten utgjør denne praksisen en betydelig risiko for krysskontaminering mellom bakterier fra kjøkken og bad. Denne risikoen forsterkes hvis vaskingen ikke utføres med tilstrekkelig vaskemiddel eller ved utilstrekkelig temperatur, noe som fører til at håndklærne ikke blir ordentlig rengjort.

For å bekjempe denne utfordringen anbefaler eksperten å skille håndklevasken, med badehåndklær som krever en vasketemperatur på opptil 90 grader for å sikre grundig rengjøring. På den annen side bør kjøkkenhåndklær vaskes på lavere temperatur, rundt 40 grader, for å oppnå optimal renhet uten å skade stoffet.

Videre presiseres det at et håndkle, uansett om det er til personlig hygiene eller kjøkkenbruk, helst ikke skal brukes i mer enn fire dager før det vaskes.

Dette rådet er et vitnesbyrd om viktigheten av regelmessig og riktig håndtering av husholdningstekstiler for å opprettholde et sunt og rent hjemmemiljø.

Denne innsikten fra en renholdsekspert er en påminnelse om at selv de små valgene i hverdagens rutiner kan ha stor innvirkning på vår helse og velvære. Ved å følge disse enkle, men effektive tipsene, kan vi ta enda et steg mot et renere og mer hygienisk hjem.