Ekspert deler «enkelt» triks som hindrer svarte klær i å falme når de vaskes

23/05/2024 05:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ekspert har delt et enkelt triks for å forhindre at svarte klær falmer når de vaskes. Folk har vist seg å være veldig ivrige etter å prøve det etter å ha sett resultatene.

Svarte klær er en stift i mange menneskers garderober, men det er ofte et mareritt når favorittklærne dine begynner å falme i farge og bli grå etter noen turer i vaskemaskinen. Derfor må du enten akseptere at fargen har bleknet eller erstatte den med et nytt klesplagg.

Imidlertid har en ekspert en løsning på dette, slik at du i fremtiden ikke trenger å bekymre deg hver gang du kaster de svarte klærne i vaskemaskinen. Hun insisterer på at hemmeligheten bak den falmende fargen på svarte klær ligger i kjøkkenskapet.

Mary Futher, som er kjent på sosiale medier som 'Madame Sweat', deler jevnlig tips og triks om rengjøring og hygiene til sine følgere. Den kjente eksperten har dekket mange emner, som inkluderer alt fra å takle kroppslukt til å forhindre at klær får en muggen lukt.

I en kritikerrost video som har fått over 39.000 likes på veldig kort tid, har hun avslørt hvordan du kan unngå å falme de svarte klærne dine mens du vasker.

"Hvis du vil at de svarte klærne dine skal forbli svarte som dette, så har jeg et enkelt tips til deg," sa hun i videoen.

Hun antydet da at det er «to naturlige ting du allerede har på kjøkkenet ditt» som kan være løsningen på problemet, skriver Express.

– Enten eddik eller salt. Sett en kvart kopp eddik i trommelen sammen med vaskemiddelet. Det bidrar til å beholde fargen, sier hun.

– Alternativt kan du bruke salt. Du trenger en halv kopp salt som du drysser over det svarte tøyet ditt. Husk at vanntemperaturen er nøkkelen. Vask deretter i kaldt vann og sett vaskemaskinen på hurtigvask.

Ekspert Mary har også delt en advarsel mot tørking av svarte klær. I den forbindelse har hun rådet til å unngå tørketrommelen eller å henge den på klessnoren.

– Du trenger et tørkestativ. Ikke legg den utenfor. La det tørke på badet eller på et vaskerom, sier hun.

I kommentarfeltet har mange gitt uttrykk for at de er svært takknemlige for tipsene hennes. I tillegg har flere skrevet at de gleder seg til å prøve dette trikset selv.

"Aldri tørketrommel! Elsker eddikspissen. Jeg har alltid brukt eddik for hvitt, men nå også for mine helt svarte klær. Takk," sier en takknemlig bruker.

"Tusen takk for det gode tipset," skrev en annen bruker, mens en tredje skrev: "Takk, frue. Dette er gode råd. Du bryter gjennom."

Det er imidlertid også verdt å nevne at ikke alle har uttrykt en fan av ideen. Andre har kommet med forslag til hvordan du kan velge å vaske de svarte klærne i stedet.

– Nei, kaldt vann og grønn oppvaskmiddel fra Palmolive. Tørk forsiktig i tørketrommelen eller tørk på en snor. Blekner aldri, sa en bruker.

"Det er det familien min gjør ... Vaskemiddel og eddik, og de svarte klærne mine blekner fortsatt", skrev en annen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.