Ekspert: Derfor bør du alltid dusje om kvelden - ikke om morgenen

12/04/2022 09:19

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du er typen som går til sengs etter midnatt og står opp altfor sent, vil denne nyheten glede deg.

B-folk har sjelden energi til et langt bad om morgenen fordi de heller vil prioritere den ekstra halvtimen med søvn, og det må de også bare fortsette å gjøre.

Ifølge den amerikanske hudlege Samer Jaber fra New York er det bedre å ta en dusj om kvelden i stedet for om morgenen. Det skriver Daily Mail.

Han forklarer at det er viktig at huden vaskes grundig om kvelden etter en lang dag da smusset virkelig har lagt seg i porene.

«Hvis du er ute hele dagen og svetter eller trener, bør du definitivt dusje om natten før du legger deg», sier han til Daily Mail.

Huden din regenererer om natten, når døde hudceller kastes bort og nye opprettes. Når huden din er helt ren, er det enklest for kroppen din å kvitte seg med de gamle hudcellene.

Men det er ikke bare at du bare er skitten etter en hel dag på farten, og huden din drar derfor nytte av å bli renset. Det handler også om det faktum at det kan bli irritert av pollen.

Derfor er det spesielt viktig å bade om kvelden i vår- og sommermånedene.

– Om våren kan du bli dekket av allergener som pollen hvis du har vært ute, så du må få det skyllet av huden før du legger deg, forklarer Samer Jaber.

Han legger til at det absolutt er viktig som en minumum å vaske ansiktet ditt hvis du ikke liker ideen om å dusje sent på kvelden.

Hvis huden din i ansiktet ikke er ren når du legger hodet på puten, risikerer du å få kviser og akne, fordi olje og smuss knyttes inn i huden om natten.

Forskning fra Harvard University viser også at et kveldsbad hjelper deg å sove raskere og bedre.

Hvis du hopper inn i dusjen 90 minutter før sengetid, hjelper du kroppen din med å nå optimal lav temperatur, noe som signaliserer til hjernen at det er på tide å sove.

Som en annen bonus viser forskning at et bad reduserer stress ved å senke mengden av hormonet kortisol i blodet. Adrenalinet ditt faller og du roer deg ned.

Selv om det er noen åpenbare fordeler med kveldsbadet, erkjenner Samer Jaber også at det også er positive aspekter ved morgenbadet. For eksempel at det hjelper deg å våkne opp og bli frisk.