Ekspertens effektive tips: Kun 5 kroppsdeler må vaskes med såpe

06/06/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperten gir nå noen viktige tips.

Dr. Uta Schlossberger, en erfaren hudlege fra Köln, understreker viktigheten av å velge riktige rengjøringsprodukter og metoder for å beskytte huden. Det sier hun til t-online.de.

For de fleste kroppsområder er det faktisk tilstrekkelig å tørke av huden med et fuktig håndkle.

Men for hender, føtter, armhuler og svettekanalene på overkroppen anbefaler hun å bruke pH-nøytral såpe, da disse områdene krever mer grundig rengjøring.

Schlossberger anbefaler også å unngå såpe i intimområdet der huden er spesielt sensitiv.

Et fuktig håndkle med en lett eksfolierende effekt er tilstrekkelig for å rense dette området effektivt uten å forårsake irritasjon.

– Spesielt i den sensitive intimsonen bør skum unngås, forklarer hun.

Mange antar feilaktig at det trengs forskjellige håndklær for kroppen og for den intime sonen, men ifølge Schlossberger er dette ikke nødvendig.

– Bakterier er fullstendig overvurdert, spesielt når det gjelder dine egne, sier hun og legger til at det er viktig å ikke dele vaskekluten med andre.

Denne eksperten understreker at mindre er mer når det kommer til hudpleie. Hun foreslår å minimere bruken av såpe fordi for mye skum kan svekke hudens naturlige beskyttende kappe.

I stedet for å bruke såpeaktig dusjgelé, som kan fylles med irriterende dufter og konserveringsmidler, anbefaler hun enkel, pH-nøytral såpe til de områdene som virkelig trenger det.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.