Ekspertens råd tar internett med storm: Bli kvitt mose og ugress på plenen for alltid

11/04/2024 11:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil være fri for mose og ugress på plenen din, har du kommet til rett sted.

Nå som temperaturen begynner å stige, ser du sannsynligvis frem til å tilbringe noen lange dager med å slappe av i hagen eller på terrassen.

Men før det må du ta vare på plenen din, og det betyr at du må fjerne mose og ugress. Det kan høres ut som tungt og hardt arbeid, men ikke bekymre deg: en hageekspert har brutt det ned i fire enkle trinn.

I et intervju med det britiske mediet Express avslørte Stuart Staples, teknisk sjef i Westland Horticulture, hvordan man skal gjøre det. Hans tips og triks vil få plenen til å trives i sommer.

Slik skriver Dagens.dk.

Klipp forsiktig

Siden gresset begynner å vokse raskere når været blir varmere, anbefaler hageeksperten at du bare klipper den øverste tredjedelen av gresset ved å sette gressklipperen på høyeste innstilling.

Hvis plenen din fortsatt er våt eller det fortsatt er frost der du bor, bør du vente med å klippe gresset.

Ikke la mose ligge

Mose kan ofte ta over hager i de kalde vintermånedene, men nøkkelen er å håndtere det så snart som mulig.

Hageeksperten sier våren er den ideelle tiden for å håndtere og fjerne mose før den tar over hagen din. Du kan gjøre dette med et middel til mosekontroll, som kan kjøpes på de fleste bygg- og plantesentre.

Kompakte plener

Hvis plenen din er kompakt, betyr det at regnvann kan samle seg og føre til sølepytter på overflaten. Å lufte det er den enkle løsningen på dette problemet, sa Stuart.

Hvis du trenger å gjøre dette, bør du kjøpe et verktøy for å gjøre arbeidet enklere. I bunn og grunn handler det imidlertid bare om å lage hull i overflaten av plenen, slik at plenen lett kan drenere regnvann.

Dette vil også sikre at andre næringsstoffer kan nå lenger ned og hjelpe plenen din til å bli både grønnere og sunnere.

Deretter over for å fylle flekker

Fjerning av mose kan etterlate nakne flekker på plenen din, så for å få den tilbake i form, må du så nytt gress i disse områdene.

Først må du imidlertid rive av jordens overflate, noe som vil hjelpe den å bryte opp. Da kan du begynne å så i den friske jorden slik at du kan fremme mer vekst.

Etter å ha brukt frøene, kan du forvente å se ny vekst innen få uker. Hvis jorden blir for tørr, kan du også vanne frøene for å hjelpe dem på veien.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.