Ekspertråd for kvinner over 50: Dette er ikke bare for unge kvinner lenger

09/07/2024 06:00

redaktion

Livsstil
Foto: Shutterstock
Tidene endrer seg, men noen ting trenger du ikke nødvendigvis å endre når du blir eldre!

Det var en tid da det var vanlig å tenke at eldre kvinner burde ha kort hår. Nå er det ikke slik lenger.

Justin Hickox, en profesjonell frisør med over to tiår med erfaring, delte i en YouTube-video med tittelen "Hair Mistakes That Age You Faster (Look Youthful in Long Hair)" den største feilen modne kvinner ofte gjør med sitt lange hår. Det skriver Express.

Tidligere ble eldre kvinner ofte oppfordret til å klippe håret kort eller få en bob. Nå er langt hår ikke bare for de unge, men hvis modne kvinner ønsker å beholde sine lange lokker, er det viktig at de tar vare på det ordentlig.

Langt hår er for alle

Ifølge eksperten gjør noen kvinner den feilen å la håret vokse for langt uten å klippe det.

Justin forklarte at lengden på håret påvirker mulighetene for å klippe lag og hva slags lag håret kan støtte.

"Hvis håret ditt er for langt, vil selv de korteste lagene fortsatt være lange, noe som kan tynge håret ned. Dette kan gjøre det vanskelig å lage en form som fremhever trekkene dine," sa Justin Hickox.

Få klippet "layers"

Lag er viktige fordi de gir håret «bevegelse», «tekstur» og «mykhet», ifølge Justin. Disse elementene er det som fungerer best med langt hår.

"Det betyr ikke at du ikke kan ha langt hår, men det er en grense for hvor lenge det kan være før det bare henger," forklarte han.

En stor feil er å ignorere lagene og ha langt, jevnt hår.

Justin bemerket at jo lengre håret blir, jo mer skaper det en trekantet form, som "trekker øyet ned" når folk ser på deg.

Unngå for mye hårspray

Lag kan redusere tyngden i bunnen av håret og skape mer volum på toppen, fjerne den trekantede formen og erstatte den med "den formen du ønsker."

Et annet råd fra Justin er å bruke hårspray med måte for å unngå en «for stiv» look. For mye hårspray kan ta bort bevegelsen og mykheten som lagene skaper.

Ifølge Justin kan for mye hårspray få modne kvinner til å se «stive og unaturlige ut».

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.