Det kan faktisk utgjøre en stor forskjell hvis du gjør det riktig!
Akkurat nå leser andre
De kan kokes, de kan stekes, de kan bakes, de kan moses – poteter kan gjøre litt av hvert.
Men selv om poteter kan sies å være en svært allsidig rotgrønnsak, betyr ikke det at du bare kan lukke øynene og satse på det når det gjelder å tilberede dem.
Det er diverse detaljer du må være oppmerksom på når det gjelder matlaging, og en av tingene mange tviler på er matlaging.
Altfor mange vil ha salt i vannet – men bør det tilsettes før vannet koker? Når det koker, men før potetene? Eller først etter at potetene også er tilsatt?
Her er svaret
Ifølge Samvirke får du best resultat hvis du begynner å koke potetene i kaldt vann med en håndfull salt.
Les også
Dette sørger for at potetsmaken forsterkes og samtidig holder potetene faste slik at de ikke knekker så lett.
Sørg for at vannet dekker potetene når du tilsetter dem, men her kommer den neste viktige detaljen: temperaturen.
Fordi, som nevnt, bør du starte med å legge potetene i kaldt vann, men når du skrur opp varmen, ikke la det koke over høy varme. Det er best å koke potetene over middels varme. Det tar lengre tid, men det gir et bedre resultat til slutt.
Det siste vi må forholde oss til er steketiden, og her er det igjen flere ting å være oppmerksom på:
- Avhengig av størrelsen, sikt mot 15 minutters koketid. Stikk en skrellekniv inn i potetene for å se om de er møre (kniven skal gli lett av poteten).
- Men hvis du har med eldre poteter å gjøre, la dem koke i 20–30 minutter. Bruk samme metode med skrellekniven for å se om de er gjennomkokte nok.
Generelt er det også lurt å kutte potetene slik at bitene er omtrent like store, da dette gjør det lettere å møre dem alle samtidig.