En spesiell grunn trumfer: Derfor bør du alltid la hunden din sove i sengen

28/03/2024 17:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå viser det seg at det er en spesiell grunn til at du bør dele seng med hunden din.

Meningene er svært delte. Noen elsker å ha dyrene sine i sengen om natten, mens andre mener at det er det siste stedet hunden deres skal være.

En nylig studie utført av Center for Sleep Medicine ved Mayo Clinic i Scottsdale, Arizona, har imidlertid funnet ut at det kan være en spesielt god grunn til å la hunden sove i sengen med deg.

Det skriver Daily Mail.

Her har det kommet frem at det å dele seng med kjæledyret ditt kan forbedre nattesøvnen betydelig. Forskningen, som inkluderte 150 pasienter, viste at 56% av deltakerne sov med katten eller hunden sin. Interessant nok rapporterte 41% av disse at søvnkvaliteten deres forbedres ved å ha kjæledyrene sine nær dem om natten.

Denne oppdagelsen står i sterk kontrast til tidligere antagelser, hvor noen trodde at kjæledyr i sengen kunne forstyrre søvnen. Bare 20% av respondentene opplevde faktisk å bli vekket av kjæledyrene sine. Mange deltakere beskrev hvordan tilstedeværelsen av kjæledyrene deres hadde en beroligende effekt og ga dem en følelse av sikkerhet, noe som gjorde det lettere å sovne.

Interessant nok fant studien også at folk som sover alene føler seg spesielt trygge og rapporterte en ekstremt god natts søvn når de delte dyne med katten eller hunden sin. Dette antyder at kjæledyr ikke bare er gode følgesvenner, men også spiller en viktig rolle i å skape en følelse av sikkerhet og komfort om natten.

Til tross for disse positive resultatene, er det verdt å merke seg at en liten prosentandel av kjæledyrs eiere fortsatt opplevde søvnforstyrrelser på grunn av sine firbente venner. Dette tallet har imidlertid økt fra 1% i 2002 til 10% i 2013, noe som kan skyldes det økende antall husholdninger med flere kjæledyr.

Så neste gang din firbente bestevenn hopper i sengen, vil du kanskje revurdere det før du sender det i kurven.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.