Enkle og raske triks for å rengjøre og polere billyktene dine

06/06/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du prøvd alle mulige måter å rengjøre billyktene på? Denne guiden er for deg! Her får du tips for å få lysene dine til å skinne uanstrengt.

Billyktene er noen av områdene som er mest utsatt for smuss og de vanskeligste å rengjøre, men ikke bekymre deg! Her er hvordan du får lysene til å skinne hvis du har et ønske om det.

Å holde billys rene sikrer bedre synlighet i mørke områder, siden de blir matte over tid når de er skitne. Derfor er det en god idé å gjøre en innsats for å holde dem rene.

Bakepulver og vann

Bakepulver er et effektivt rengjøringsmiddel til mange ting, inkludert rengjøring av billys når de blandes med vann.

Bland to spiseskjeer natron med en kvart kopp vann for å lage en pasta. Tørk overflødig støv av lysene med en ren klut, og påfør deretter pastaen på lysene.

Dekk hele lampen med lette bevegelser med fingrene og la den stå på i 10 minutter før du skyller grundig med vann. Når du er ferdig, vil lysene dine se ut som de var nye.

Tannkrem

Tannkrem er også et utmerket rengjøringsmiddel for å fjerne fett fra lamper. Bruk en hvit tannkrem uten farge og en myk svamp eller klut for å spre tannkremen på billyktene.

La tannkremen virke i fem minutter, siden den er sterkere enn natron, og fjern deretter overflødig pasta med en klut. Skyll til slutt lysene slik at du er sikker på å få av alt.

Eddik

Klar eddik er en god alliert for denne oppgaven. Bland en halv kopp vann med en halv kopp eddik og pass på at den er godt blandet. Bruk en klut fuktet med blandingen for å gjøre sirkulære bevegelser på lysene på bilen din.

Gjenta bevegelsene i minst fem minutter på hvert lys, skyll deretter og lysene vil være klare.

Billysene dine vil skinne med disse triksene, uansett hvilken metode du velger. Men for å opprettholde resultatet, bruk en sealer for å beskytte mot støv, regn og andre ytre påvirkninger.