Et enkelt triks gjør dine stekte egg veldig gode

05/07/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Et stekt egg om morgenen er ikke bare deilig, men også veldig mettende. Unngå imidlertid å gjøre disse små feilene.

Stekt egg er for mange noe som nesten har blitt en fast del av frokosten. Alle lager stekte egg på forskjellige måter, da det er stor forskjell på folks preferanser. Noen liker dem sprø, mens andre foretrekker en myk kjerne. Hvordan du liker dem er helt opp til deg.

Det er også to grupper blant folk som lager speilegg. Noen bruker smør mens andre foretrekker olje. En guide til steking kan virke overflødig, da det ikke er vanskelig å lage speilegg, men mange har en tendens til å gjøre feil.

Salt på eggeplommen? Helst ikke!

Salt hører absolutt hjemme i speilegg, men det er viktig hvor du tilsetter det. De fleste gjør en feil ved å salte eggeplommen. Dette resulterer i stygge flekker på eggeplommen, da den reagerer veldig følsomt på salt.

Derfor skal det kun strøs salt på eggehviten. Noen salter også kun det smeltede smøret før de tilsetter det stekte egget i pannen, som også er en måte å gjøre det på. For å finne ut hva du liker best bør du selvfølgelig eksperimentere med litt av hvert.

Hemmelig triks for en deilig frokost: Slik lager du det perfekte stekte egget

Stekt egg er vanligvis stekt med smør eller olje. Du kan imidlertid også bruke fløte med et fettinnhold på mellom 35 og 38 prosent, skriver det tyske mediet Freundin.

Tilsett litt fløte i pannen, dryss over litt salt og pepper, og tilsett eggene. Det stekte egget blir mer mørt og får en fantastisk aroma på denne måten. Ingenting står i veien for å oppnå det perfekte speilet egg ved hjelp av denne teknikken.

Husk også at stekte egg ikke bør stekes på høyeste varme, da vil det brenne seg. Kjelen må varmes opp til middels temperatur. Når kanten på eggehviten har fått ønsket farge, kan speilegget gli fra pannen over på tallerkenen.

I tillegg til salt og pepper kan du også bruke friske urter, som gir speilegget en spennende smak. Her kan du blant annet bruke persille eller vårløk.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.