Få nordmenn gjør det: Med en enkel metode sikrer du en sunn og grønn plen om sommeren

02/03/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Metoden krever ikke mye av hageeiere, men har stor effekt.

Det er ingen hemmelighet at en vakker hage krever bruk av både tid og krefter. Både vedlikehold og justeringer må utføres, og dette kan ta noen timer, men resultatet er ofte verdt det.

Mange huseiere ser på klipping som en uunngåelig og ofte uønsket oppgave. Men ifølge den britiske hageeksperten Bo Petterson kan det å få denne rutinen feil bety at all tid og krefter som legges ned på å stelle plenen potensielt kan gå til spille.

Med britiske huseiere som bruker i gjennomsnitt opptil 15 timer i året på denne oppgaven, har Petterson tatt til TikTok for å dele sin innsikt om hvordan man kan oppnå en plen som kan gjøre enhver hageentusiast grønn av misunnelse.

Det skriver The Mirror.

På sin TikTok-profil @dadadvicefrombo avslører Petterson fire gylne regler for å sikre en sunn og tett plen. Han starter med å understreke viktigheten av regelmessig og strategisk klipping, spesielt om våren, da han anbefaler å klippe gresset kort noen ganger i uken.

Dette "trener" gresset til å spre seg i stedet for å vokse oppover, noe som resulterer i en tettere og mer robust plen.

Videre i sitt råd påpeker Petterson behovet for å variere klipperetningen hver gang for å unngå at gresset vokser skjevt, et tips også støttet av Royal Horticultural Society. En slik praksis forhindrer også dannelse av hjulspor, som kan skade plenens estetikk og helse.

Et annet viktig poeng Petterson understreker er viktigheten av skarpe klippeblader. Sprukne gressender indikerer sløve kniver, som krever sliping eller utskifting for å sikre et rent klipp som fremmer gresshelsen.

Til slutt råder Petterson huseiere til å gjenbruke gressklipp som mulch, som ikke bare gir næring til plenen, men også reduserer behovet for hyppig vanning og gjødsling.

Dette rådet, kombinert med hans oppfordring om å kutte ofte og med kjærlighet til oppgaven, har vakt begeistring blant følgerne hans, som har vært raske til å dele sine positive reaksjoner og takknemlighet for den nye innsikten.

Bak Pettersons dedikasjon til hagearbeid ligger et personlig motiv: å samle inn penger for å behandle datterens hjerneskade, som hun pådro seg i en fotballulykke. Dette aspektet av historien hans legger til en dypere dimensjon til hageveiledningen hans, og gjør rådene hans ikke bare nyttige, men også inspirerende, med et sterkt budskap om håp og kjærlighet bak hver video.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.