Få skjønner det: Denne helt spesielle detaljen om menn får kvinner til å velge dem

02/07/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com
Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com
Hvis du kan krysse av for denne tingen, har du betydelig bedre forutsetninger for at kvinner kan være interessert.

Det er alltid fascinerende å vurdere hva som gjør oss tiltrukket av hverandre, spesielt når vi alle er så forskjellige.

Det er visse egenskaper hos mennesker, spesielt barn, som kan øke sjansene deres for å bli valgt når de oppfyller visse kriterier. Det melder Woman.

Når en kvinne prøver å avgjøre om hun har møtt mannen i sitt liv, er det flere faktorer som må falle på plass før bildet er komplett.

Det er tydelig at egenskaper som humor, sjarm, troverdighet, omsorg og utseende er høyt verdsatt.

Men det er en faktor som ikke er direkte relatert til utseende eller personlighet som spiller en avgjørende rolle.

Dette fenomenet er kjent som 'mating value', eller på norsk 'partner potensiale'.

Det handler spesifikt om størrelsen og verdien av en manns bil.

Det er generelt akseptert at menn med store og dyre biler ofte tiltrekker seg kvinner som leter etter en partner som kan tilby dem et godt og stabilt liv.

Men denne antakelsen har ikke tidligere vært gjenstand for vitenskapelig undersøkelse. Derfor bestemte et team av atferdsforskere fra det føderale universitetet i Rio Grande do Norte i Brasil å undersøke om antagelsen holdt vann.

En omfattende studie ble igangsatt

Forskerne ønsket å avklare om det virkelig var bevis for denne antakelsen ved å gjennomføre nøye spørreskjemaundersøkelser.

De undersøkte hvordan både menn og kvinner oppfattet menn som kjørte luksusbiler og hvordan disse mennene oppfattet seg selv.

Gjennom to detaljerte spørreskjemaundersøkelser samlet de inn data. I den første studien ble deltakerne bedt om å rangere menn som eide luksusbiler, med fokus på partnerpotensialet og dominansen deres.

Denne undersøkelsen samlet inn 171 svar, inkludert 93 fra kvinner.

I den andre studien ble eierne av luksusbiler spurt om egen oppfatning av deres status og selvbilde, inkludert om de anså seg for å være et bedre valg av partner enn folk med vanlige biler. 409 personer deltok her, hvorav 206 kvinner.

Resultatene viste at flertallet – både menn og kvinner – oppfattet menn i luksusbiler som mer attraktive partnere og mer dominerende sosialt. Disse mennene ble også ansett som mer kompetente både faglig og personlig, og i noen tilfeller enda mer intelligente.

Undersøkelsen avdekket også at mange kvinner trodde at de ville oppnå større personlig eller intim gevinst ved å inngå et forhold til menn med dyrere og større biler.

Folk som kjørte dyre luksusbiler oppfattet også selv at de hadde høyere sosial status og mer selvtillit enn andre.

Derfor kunne forskerne konkludere med at både menn og kvinner med dyre biler hadde større sannsynlighet for å finne en partner, uavhengig av om det var et langvarig eller kortvarig forhold.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.