Fantastiske vasketriks: Slik får du klærne helt hvite

26/06/2023 08:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du problemer med å få de hvite klærne dine til å beholde den helt hvite fargen? Da kan disse tipsene definitivt hjelpe deg.

Å holde fargen på hvite klær kan være utfordrende. Over tid blekner den kritthvite fargen, og i stedet blir klærne mer matte. Kanskje blir den også mer gråaktig eller gulaktig.

Det er synd å kaste hvite klær hvor bare fargen har blitt mindre fin.

I stedet kan du bruke en rekke smarte - og ikke minst enkle triks for å holde klærne skinnende hvite.

Dessuten bidrar disse metodene også til å fjerne gjenstridige flekker på de hvite klærne.

Sist, men ikke minst, sparer disse triksene deg fra å måtte bruke penger på dyre rengjøringsprodukter fullpakket med kjemikalier.

Nedenfor kan du se de tre smarte metodene som kan hjelpe deg med å få klærne helt hvite igjen.

Bakepulver

De fleste har bakepulver i skapet hjemme, og det er faktisk ikke bare til baking at dette er en god ingrediens. Natron har også andre gode egenskaper og kan i dette tilfellet bidra til å bleke klærne dine.

Bland 250 ml natron i fire liter vann. Bløtlegg deretter klærne i blandingen i noen minutter. Etterpå kaster du klærne i maskinen og vasker som vanlig. Når klærne fjernes fra vaskemaskinen igjen, har de igjen en fin hvit farge.

Aspirin

Aspirin eller acetylsalisylsyre tabletter. Faktisk er det et legemiddel mot mild smerte som hodepine, feber og tannsmerter. Men det kan også gjøre underverker for tøyet. Det er selve acetylsalisylsyren som bidrar til å fjerne flekkene på klærne.

Knus seks aspirin- eller acetylsalisylsyretabletter og legg den i en bolle med vann. Bløtlegg deretter klærne i blandingen i 30 minutter og vask deretter klærne som vanlig. Når maskinen er ferdig med å vaske klærne dine, vil flekkene bare være en saga blott.

Foto: Shutterstock.com

Eddik og sitron

Eddik har mange fantastiske egenskaper og er et vidundermiddel i mange rengjøringssituasjoner - inkludert klesvask. Det samme gjelder sitron. Disse to tingene fjerner de vanskeligste flekkene og nøytraliserer også dårlig lukt. Derfor bidrar eddik også til å opprettholde fargen på klærne dine og forhindrer derfor også at hvite klær blir grå.

Bare legg til litt eddik og en skje sitronsaft i vasken, i rommet der du vanligvis legger vaskepulver. Hvordan få tilbake skinnende hvite klær.

Det er ikke bare i forbindelse med klesvask at sitron gjør en forskjell, du kan lese mer om det her: