Fester maten seg til panner og gryter? Prøv dette trikset for å bli kvitt problemet

21/03/2024 09:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Det gir nesten kjøkkenutstyret nytt liv!

Når moderne mat kolliderer med fortidens visdom, skjer magi.

Bevis på dette er en gammeldags metode som har gjenoppdaget sin relevans i kjøkken når det gjelder å gjenopplive slitte stekepanner.

Enten det er støpejern eller teflon, billige funn eller dyre investeringer, er ingen panne immun mot tidens tann. Men frykt ikke, løsningen er nærmere enn du tror, rett i ditt eget kjøkken.

Problemet høres kjent ut: mat begynner å feste seg til bunnen av pannen, et sikkert tegn på at det beskyttende belegget har sagt farvel.

"Mat som fester seg til pannen er et tegn på at pannen har mistet sitt beskyttende belegg," forklarer eksperter fra Genialne.pl.

Men standard rengjøring med oppvaskmiddel løser ikke problemet; Det tar mer drastiske tiltak for å gjenopprette glansen på pannen.

Slik gjør du det

Trikset, som har bevist sin verdi gjennom generasjoner, involverer tre enkle ingredienser: natron, salt og olje.

Først avfettes pannen med bakepulver. Etter det blir det oppvarmet, drysset med salt, og under konstant omrøring får saltet virke sin magi i omtrent 20 minutter.

Etter en grundig vask, smør pannen med olje, varm opp og voilà: det er som nytt.

Slik tester du effekten

Tviler du på effektiviteten av denne noe gammeldagse metoden? En enkel eggtest viser om det fungerer.

Etter behandling varmes pannen opp med litt smør eller olje, hvorpå et egg tilberedes etter ønske. Resultat? Ingenting fester seg til den oppstandne pannen.

Men hva om en ulykke skjer og maten brenner? Her kommer natron igjen til unnsetning.

Ved å lage en pasta av natron og varmt vann, som fordeles over bunnen av pannen, løsnes brente rester og fett enkelt etter bare noen få minutter.

Så neste gang stekepannen din ser ut til å ha gitt opp, husk: En løsning kan være like enkel som å se i kjøkkenskapet ditt.