Finn lyset og 6 andre tips for å våkne om morgenen uten kaffe

22/03/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sitter du også med en kopp i hånden akkurat nå?

Klokken ringer. Du vil bli revet ut av din vakre drøm. Du tvinger deg selv ut av sengen og, i en tilstand av energisk zombie, beveger deg ut til kaffemaskinen.

Du setter den første koppen over, venter på at den skal renne gjennom, hell det svarte gullet i koppen, og så venter du på at koffeinet begynner å tre i kraft mens du drikker kaffen.

Men faktisk gjør vi en feil når vi starter dagen med å drikke kaffe. Fordi kroppen ikke trenger koffein i det hele tatt på det tidspunktet i døgnrytmen, og det kan forårsake ulike problemer hvis vi heller koffein i kroppen på tom mage (f.eks. skjelvinger, nervøsitet, uro og i verste fall angst).

Og her oppstår problemet: Fordi vi ønsker å være gode mot kroppene våre, men vi trenger også energi til dagens gjøremål - så hva gjør du egentlig i den situasjonen?

Mange alternativer

Faktisk er det flere velprøvde teknikker for å få mer energi om morgenen, og mange av dem har verken kaffe eller te som en del av strategien.

Noen av dem kan kreve at du endrer din daglige rutine litt slik at du gjør noe før du vanligvis gjør det, mens andre metoder kan være helt nytt territorium for deg.

Uansett har YouTube-kanalen AsapSCIENCE laget en bare 3-minutters video for sine mer enn 10 millioner følgere med en gjennomgang av 7 påviste og effektive måter å få hjernen din slått fri fra søvnens tåke, slik at du kan gjøre deg klar og frisk til å møte dagens utfordringer med hodet høyt hevet!

Eller i det minste å kunne dra seg på jobb uten å ha drukket kaffe hjemmefra...

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.