Flekker på klær? Ikke bekymre deg - her er den idiotsikre metoden for å fjerne dem

04/05/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du flekker fra blekemiddel på klærne? Ikke kast den. Prøv i stedet denne idiotsikre metoden for å fjerne dem.

Mange har aggressive og farlige produkter i hjemmet. Et tydelig eksempel er blekemiddel: Natriumhypokloritt kan bleke, fjerne flekker, desinfisere og fjerne lukt.

Imidlertid innebærer bruken visse risikoer som ikke bør undervurderes. Blant annet kontakt med huden kan forårsake irritasjon og brannskader. Hvis det kommer i øynene, skyll umiddelbart for å unngå skade og søk deretter hjelp.

Blekemiddel kan også komme i kontakt med fargede klær

Konsekvensene kan bli katastrofale. Hypokloritt kan uunngåelig sette flekker på klærne dine: for å rette opp dette, må du handle raskt. Det er ikke umulig å fjerne flekkene, men det er heller ikke veldig lett. Så la oss se på denne metoden for å prøve å avhjelpe disse flekkene.

Hvis blekemiddel kommer på et farget stoff, kan det endre fargen og danne lyse flekker. Å løse problemet er ikke lett, men det skader ikke å prøve.

Oppdager du skaden umiddelbart, er den lettere å utbedre. Start med å bruke en flekkfjerner på den flekkede delen. Etter noen minutter legger du klærne i en gryte med vann og vaskemiddel for farget tøy.

Etter femten minutter, vask den i kaldt vann og klar eddik. Vask til slutt i vaskemaskinen på 90 grader og tilsett natriumperkarbonat (hvis plagget ikke er ren bomull, unngå denne ingrediensen). Det skriver Lindiscreto.

Hvis flekken fra blekemiddelet derimot er tørr, bør du prøve med spesifikke farger på stoff. Hvis plagget er fullt av små flekker, prøv å bleke dem og deretter bruke fargestoffer. Før du kaster et klesplagg, er det derfor verdt å prøve disse metodene.

Hvis flekkene er små, er sannsynligheten for å redde plagget større. Når flekkene blir for store, er det nesten umulig å fjerne dem eller rette dem.

Handler du raskt er også sannsynligheten for et godt resultat større. Hvis minutter går og flekken tørker, reduseres sannsynligheten. Vær derfor forsiktig når du håndterer visse produkter i nærheten av klærne dine.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.