Følg nøye med om katten din gjør noen av disse tingene: Den prøver kanskje å gi deg en viktig beskjed

10/04/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette er hvordan katten din kommuniserer med deg.

Katten er et kjæledyr som er elsket av mange, men det er også et kjæledyr som er omgitt av mye mystikk.

Kroppsspråket er mye vanskeligere å tolke enn for eksempel en hunds kroppsspråk, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hva katten din prøver å kommunisere til deg. Det skriver Sosialnytt, ifølge Nyheder24.

Her er noen forskjellige atferdstrekk som du kan se etter for å bedre forstå katten din: 

1. Knar med potene

Noen mener at det er et trekk fra da katten var en kattunge, da den måtte massere mer melk ut av kattemoren. Andre forskere mener at det er en måte å gjengjelde kjærligheten til eieren på. 

2. Kommer med ekle "gaver" 

Det kan være til stor plage for enkelte katteeiere å motta «gaver» i form av fugler og mus, men katten gjør det absolutt ikke i ond tro. Den tror bare at den hjalp deg med å fange et bytte. 

3. "Kosing" 

Når katten din gnir hodet mot ansiktet ditt og dermed "klemmer" deg, prøver de å signalisere at du er en av flokken. 

4. Intenst blikk 

Det kan føles litt ubehagelig når katten din ser på deg med det karakteristiske stirrende blikket. Katter blunker sjeldnere enn mennesker, men det litt intense blikket betyr faktisk bare at katten din trives i ditt selskap.

5. Viser magen

Mange dyr liker ikke å vise sårbarhet, så hvis katten din blotter magen for deg, er det et tegn på tillit. 

6. Halen 

Jo høyere katten din holder halen, jo mer komfortabel er katten. 

7. Biting

Katter elsker å bite favorittmenneskene sine. De gjør det samme når de oppdrar kattungene sine og viser dem kjærlighet, så når de biter eierne sine litt, gjør de det sannsynligvis for å vise kjærlighet også.  

8. Se, men ikke rør

Når en katt sitter i samme rom som deg, men likevel holder skikkelig avstand, er det et tegn på at den bare vil være nær deg, selv om du er opptatt av andre ting. 

9. Følger deg

Når katten din følger deg, betyr det at den vil være der du er. 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.