Før sommerferien: 3 tips for å beskytte telefonen

20/06/2024 15:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan fort bli en dyr fornøyelse om du skal investere i en ny telefon fordi du ikke har beskyttet den skikkelig!

Det kan godt være at værgudene ikke vil innrømme det, men vi nærmer oss slutten av årets første vårmåned.

Dette betyr også at det snart bare er to måneder til årets første sommerdag!

Etter hvert som dagene blir lysere, temperaturene stiger, og folk får penger tilbake i skatt som skal brukes til utenlandsreiser, blir telefonene våre utsatt for litt av alt - fordi vi aldri går ut uten det, ikke sant?

Ok, jeg er sikker på at noen gjør det, men det er ingen som kan argumentere med det faktum at telefonene våre er mye mer sannsynlig å komme ut i frisk luft når vi er gjennom vintermånedene.

Det er imidlertid ikke uten problemer, fordi det lett kan koste deg telefonen din hvis du ikke tar vare på den.

Så her er tre eksempler på noen kjente utfordringer med å ha telefonen ute - og hvordan bli kvitt dem!

Se opp for fuktighet

Fukt og elektronikk er som kjent en dårlig kombinasjon, og da er det ekstra viktig å være forsiktig når vi har hatt så mye regn som vi har hatt i det siste.

Det kan utvikle seg til noe av et problem hvis du for eksempel legger telefonen ned på stranden eller på gresset når varmen virkelig har gjort sitt inntog, fordi fuktighet er ren gift for elektronikk - derfor også for telefoner.

Et enkelt tips for å komme i forkant av dette problemet er å ha et teppe med deg. Pass på at teppet ikke er for absorberende, slik at det suger fuktighet ut av jorden og kan bli gjennomvåt, men hvis du er klar over det, kan du enkelt beskytte telefonen.

Pass på for direkte sol

Vil du være i solen i timevis i bikini eller bar overkropp og shorts, uten noen form for beskyttelse?

Enten det er i form av skygge eller solkrem, anbefales det at du beskytter huden din mot solens kraftige stråler.

Det samme gjelder telefonen din (selv om vi ikke anbefaler at du smører den med solkrem ...). Se på telefonen på samme måte som du gjør huden din: begge kan bli skadet av å være i solen for lenge om gangen.

Det beste tipset her er å sørge for at telefonen din kan være på et skyggefullt sted, slik at den ikke blir utsatt for direkte sollys når du ikke bruker den.

Hvis du planlegger en tur sørover og ikke trenger noe mer enn å ligge ved bassenget, kan du legge et lite håndkle under solsengen og deretter sette telefonen på den - på den måten sørger du for å følge det første tipset i denne artikkelen, og telefonen din vil være beskyttet mot solen fordi kroppen din gir skygge.

Ha telefonen et sikkert sted

Enten du skal se en fotballkamp, på konsert, på festival, på stranden eller kanskje en tur i parken, er sommermånedene dessverre også høysesong for langfingrede tyver.

Med eksemplene ovenfor kan du lett bli revet med av atmosfæren (som også er intensjonen, ikke sant?), Og dette betyr at telefonsikkerhet ikke er øverst på prioriteringslisten.

Og hva kan være mer ødeleggende for en flott konsert, en seier for favorittlaget ditt eller en uke med venner i telt enn å få telefonen stjålet?

Det er viktig å oppbevare telefonen på et trygt sted, og derfor kan du begynne å skaffe deg den vanen akkurat nå.

Bruk en innerlomme i vesken, en lomme med knapper eller glidelås eller noe helt annet som i det minste kan gi litt ekstra beskyttelse.

En ekstra bonus med denne vanen er at den også beskytter telefonen mot slag og støt, og du kan derfor kanskje spare deg for en knust skjerm hvis du finner et trygt oppbevaringssted.