Vær ærlig, har du noen gang faktisk brukt den delen?
Akkurat nå leser andre
Hvis du har en stor kjøkkensaks, har den sannsynligvis en rar, tannete del mellom håndtakene som ikke helt virker som den er til for å klippe noe.
Du kan klippe og klippe hele dagen med de vanlige bladene på saksen, men hva er egentlig poenget med disse rare metallkjevene midt mellom?
Du kan ikke egentlig klippe noe med dem siden de tannete bladene ikke møtes, og hele poenget med en saks er jo å klippe.
Les også
Heldigvis kan du lære omtrent alt ved å gå på internett og se om noen andre har spurt om det før deg.
Det er den nye måten kunnskap overføres på – ikke gjennom personlig råd, men ved å grave gjennom gamle forum for å finne den ene personen som postet det rette svaret.
Hva er egentlig de tannete kjevene til?
De tannete kjevene på kjøkkensakser, er faktisk veldig nyttige for flere kulinariske oppgaver.
Hovedbruken er å gripe og eventuelt knekke noe mellom de tannete delene ved å bruke riktig mengde kraft – som en slags matlagings-tang.
Saksen din kommer altså med en innebygd nøtteknekker! I tillegg kan du bruke den til å gripe bein og knuse dem om nødvendig.
Med denne delen av saksen kan du knekke nøtter, knuse bein og til og med skjære av toppen på kokte egg.
Du kan også bruke de tannete kjevene til å åpne flasker og glass – bare sett tennene på lokket og begynn å vri. Det kan være enklere enn andre metoder som å holde lokket under varmt vann eller bruke et håndkle for bedre grep.
Andre smarte bruksområder
Mange har delt sine egne nyttige tips for denne funksjonen. Du kan for eksempel «kjøre et bein gjennom det for å fjerne kjøtt» eller bruke det til å «knekke hummerklør».
En person nevnte til og med at de er «ganske gode til å fjerne toppen på kokte egg,» til noe som resulterte i en overrasket respons: «Hva i all verden!?! Du har forandret livet mitt!!»
Nå som du har fått kunnskap som bokstavelig talt har forandret noens liv, kan du gå videre og dele denne nye innsikten med familie og venner.
Bare sørg for å øve litt på å klippe toppen av et kokt egg før du viser det fram – det ville være synd å knuse hele skallet.